Oripään terveysasema. Kuva: LL arkisto.

LOIMAA/ALASTARO, ORIPÄÄ Tykslab ilmoitti tiistain (1.9.) Loimaan Lehdessä, että Alastaron ja Oripään terveysasemilla on laboratorion näytteenotto ainoastaan joka toinen viikko. Alastarolla näytteenotto on parittomilla viikoilla maanantaisin ja Oripäässä parillisilla viikoilla keskiviikkoisin.

Tähän saakka Oripään terveysasemalla on ollut näytteenottoa kerran viikossa keskiviikkoaamuisin ja Alastarolla maanantai- ja torstaiaamuisin. Näytteenotosta huolehtivat Loimaan sairaalan laboratorion laboratoriohoitajat.

Tykslabin laboratoriotoimialueen ylihoitaja Maiju Manelius kertoo, ettei kyse ole pysyvästä muutoksesta, ja muutos aukioloajoissa johtuu henkilöstöresurssien niukkuudesta vallitsevassa koronatilanteessa.

Sairaanhoitopiiri tiedotti viime viikolla, että koronavirustilanne on ruuhkauttanut neuvonta- ja puhelinpalveluita, ja koronanäytteenottoon pääsy saattaa kestää sairaanhoitopiirin alueella neljä päivää ja tulosten saaminen keskimäärin kolmesta neljään päivään (LL 29.8.).

Manelius sanoo, että Alastaron ja Oripään terveysasemalta vapautuvaa henkilöstöresurssia on käytetty Tyksin Loimaan sairaalan koronanäytteenottoon, jotta pystytään vastaamaan kasvavaan tarpeeseen koronavirusnäytteenotossa. Tällä muutoksella sairaalan koronatestaukseen saadaan lisää aikoja.

Hän sanoo, että koronatestausten määrät ovat nousseet niin paljon Loimaallakin, ettei ole pystytty vastaamaan suositukseen päästä koronatestaukseen päivässä.