Poliisi puuttui autoilijoiden kännykän käyttöön

0

LOUNAIS-SUOMEN poliisi joutui viime viikon tehovalvonnassa puuttumaan kännykän käyttöön 340 kertaa. Se tarkoittaa, että poliisi havaitsi joka päivä liikenteessä lähes 50 tapausta, joissa kännykkää käytettiin lainvastaisesti ajon aikana.

Suojatiesäännöksiä noudatettiin valvonnan aikana melko hyvin. Poliisi joutui vain yhdessä tapauksessa puuttumaan siihen, että suojatiellä olleelle jalankulkijalle ei annettu esteetöntä kulkua. Nykyinen tieliikennelaki velvoittaa antamaan esteettömän kulun myös jalankulkijalle, joka on menossa suojatielle. Sitä velvoitetta ei noudatettu aivan yhtä hyvin, ja tähän laiminlyöntiin poliisi puuttui yhdeksässä tapauksessa. Yhdessä tapauksessa poliisi puuttui jalankulkijan toimintaan, kun tämä ei käyttänyt lähellä ollutta suojatietä ajoradan ylittämiseen.

Valvontajaksolla havaittiin seitsemän punaista päin ajanutta kuljettajaa. Kymmenen kuljettajan kohdalla ajoneuvo katsottiin liikenteeseen soveltumattomaksi.

Turvalaiterikkomuksia kirjattiin 67. Ilman turvavyötä matkustavia havaittiin eniten etupenkiltä.

Valtakunnallisen teeman mukaisesti Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella valvottiin viime viikolla tehostetusti tienkäyttäjien turvalaitteiden ja matkapuhelimen käyttöä, suojatiekäyttäytymistä sekä kuljettajien tarkkaavaisuutta erityisesti suojateiden läheisyydessä.