Sairaalan kuntoutusosasto 2:ta ehdotetaan suljettavaksi

0
Arkistokuva / LL

LOIMAAN kaupungin hyvinvointivaliokunta käsittelee ensi viikon tiistaina yhden kuntoutusosaston sulkemista Tyksin Loimaan sairaalasta.
Hyvinvointivaliokunnalle ehdotetaan, että se päättää akuutti kuntoutusosasto 2:n sulkemisesta ensi vuoden alusta alkaen toistaiseksi.
Ehdotuksen mukaan ensi vuoden talous- ja toimintasuunnitelma laaditaan niin, että terveys- ja hoivapalveluissa toimii kaksi 24-paikkaista akuuttia kuntoutusosastoa ja avosairaala, jossa on viisi virtuaalisairaansijaa. Osastoa 2 koskeva vuokrasopimus puolestaan irtisanotaan.
Osastosta 2 maksetaan sairaanhoitopiirille vuokraa 257 000 euroa vuodessa. Osaston irtisanomisaika on kuusi kuukautta.
Suunnitelmat yhden osaston sulkemisesta tulivat ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun Loimaan, Pöytyän, Auran ja Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän neuvottelut seutukunnallisesta vuodeosastosta keskeytettiin (LL 15.8.).