Ylisöpöjä! – katso täältä lemmikkikuvien keruun saalis

0
Kuvissa Hovawart Bentley...

Kiitos kaikille lemmikkiensä kuvia lähettäneille! Tässä niitä on komia kattaus – muistetaan kaikkia seudun lemmikkejä muulloinkin kuin eläintenpäivänä 4. lokakuuta 🙂

Keväällä Loimaalle muuttaneet käppänät Maxi 12v. ja Gaili 1v ja meidän laumanvartija Hela 1v Turusta. Oltiin haistelemassa kuulumisia Alastaron Leikkilinnan mäellä 🐾 Kuvan lähetti Irina Röntynen
Kuvissa Hovawart Bentley…
… ja sekarotuinen Neppi. Tämä kaksikko on jo kerennyt LL:n kanteenkin kesällä. Nepin ja Benin kuvat lähetti Janica Feldt.
Tässä kissaveljekset Lemmy 5v ja Morgan 1,5v sienimetsällä. He asustavat maalla ja heidän lempipuuhansa on painia ja temmeltää pihalla sekä tietysti olla hiirijahdissa 🙂
Lady, 6v (valkoinen) ja Pico, 3 v (musta). Omistajamme on Heli Hongisto ja asustelemme Peltoisissa. Lady on rodultaan mittelspitz ja Pico kleinspitz, eli kumpikin kuuluu saksanpystykorviin. ”Talomme ohikulkijat varmasti tuntevat meidän, sillä haukuilta ei voi välttyä, pystykorvia kun olemme. Pahoittelut!”
Pentti Uolevi Kanttarelli, kälyn löytämä hylätty kissanpentu on nyt saanut kodin. Kuvan lähetti Yvonne Jalo.
Tuomas Järvisen 1 vuotias karkeakarvainen mäyräkoira nimeltään Vili ja tykkää juosta metsässä.
Hei, olen Ressu ja vartioin laumaani Niinijoella. Monet ihmiset ovat sanoneet, että eivät ole koskaan nähneet yhtä suurta koiraa kuin minä. Taidan olla aika iso sillä yksi laumani poneista on saman kokoinen kuin minä. Olen nähnyt kuinka emäntäni pyyhkii keittiön kattoa ja mutisee jotain kuolasta… taitaa minulla tässäkin kuvassa olla jotain suupielessä. Kuvan läheti Anu Jumppanen.
Hei, olen Aulis Nasu Einari 1v. ja olen syntynyt Kurittulassa piharakennuksen alle. Sieltä ihmiset minut ottivat ja kesyttivät. Nyt olen melkoinen sylivauva ja minua voi kantaa kantoliinassa ihan kuin ihmisvauvojakin.
Olen saksanpaimenkoira Amor 10v. Majailen Loimaan Hirvikoskella emäntäni ja isäntäni Merja ja Jarkko Järven luona. Lempipuuhaani on makoilu ulkona ja sisällä, lisäksi olen kova vahtimaan.
Sepi on Janskun ja Aleksin 4 kuukautta vanha Amerikankarvatonterrieri karvallinen muunnos. Sepi tykkää leikkiä muiden pentukavereiden sekä omistajiensa kanssa. Perustaidot on hallussa sekä tassun antaminen. Erityistaitoja harjoitellaan koko ajan lisää iän karttuessa. Janniina Kataisto
Nalli, 2 v, on Päivi Koiviston yorkshirenterrieri. Nalli on kovin utelias ja siksi sattuu ja tapahtuu. Nalli pitää myös mökkeilystä kovasti.
Ihanat kisuliinit Mörri Aurelia Eunike 8,5v ( syntynyt 23.2.2012 Pyhäsalmella) ja MirriUljas Aristarkos 12v ( syntynyt 13,6.2008 Tampereen Teiskossa) . Mörri rakastaa silityksiä ja nukkumista. Sen lempinukkumispaikka vaihtuu, ilmeisesti eri paikoissa näkee erilaisia unia… Kun Mörriin koskee, kehräys alkaa. Tulee syliin. Mörri on hyvin ronkeli ruuan suhteen: vain Royal Canin murot ja Pirkka-merkkinen kissantonnikala ( jota ei saa Loimaalta) kelpaavat. Jos elävä hiiri tulee kohdalle, se on mitä hauskin leikkikalu. MirriUljas on rauhallinen ja ns.järkeväluonteinen kisu, joka kokee tärkeäksi tehtäväkseen pihalla partioinnin aamu 6 ja ilta 22 välillä. MirriUljas nauttii kuitenkin myös kunnon päiväunista sekä huomiosta; se ottaa mielellään silityksiä vastaan. MirriUljaksen ruokavalio on laajempi kuin Mörrillä. Siihen kuuluvat myös myyrät ja hiiret, vaikka sen vatsa ei yleensä niitä kestäkään. MirriUljas on kuitenkin silläkin tavalla järkevä ja yhteistyökykyinen, että se ei yleensä koskaan oksenna matolle.
Moikka! Oon RikuPentti, sen vahtiKenkun pikkuveli. Prahanrottakoira rodultani. Rotumääritelmän mukaan mun pitäis olla kovakin saalistaja, en oo. Lempipuuhaani on muiden miellyttäminen (ja Kenkun ärsyttäminen 😃) Metässä tykkään myös samoilla
Aku, alaskanmalamuutti on kohta 13v vanha herra. Aku rakastaa rapsutuksia ja on ahne ruualle. Nuoruudessaan harrastettiin potkupyöräilyä, pitkiä lenkkejä ja näyttelyitä. Nyt vietetään vanhuuden päiviä, tehdään mitä Aku kulloinkin jaksaa. Lelu, pyreneittenkoira 2,5 on nuori neiti. Tykkää keppostella, kaivella kuoppia ja laumanvartijana hoitaa pihan vahtimisen. Lenkkeillään, leikitään toisten koirien kanssa ja käydään silloin tällöin näyttelyissä. Akun ja Lelun omistaa Salme ja Ari Kulmala Virttaalta
Parhaat kaverukset, ”serkukset” Milo 3v. ja Paavo 1v. Hirvikoskelta. Roduiltaan he ovat kääpiömäyräkoira ja havannankoira. Molemmat pitävät metsässä lenkkeilystä, herkuista ja silloin tällöin yhdessä painimisesta.
Paavo 1v on Viljami Kulmalan havannankoira. Paavo on aina siellä missä perheensäkin, on siis ihmisiä rakastava ja seurallinen ilopilleri. Paavo tykkää erityisesti pyörälenkeistä, jotka hän viettää korissa pyörän takana!
Meidän lemmikki on kaksivuotias lyhytkarvainen mäyräkoira Sisu. Sisu asuu Alastarolla, tykkää kotoilla ja käydä metsällä. Sisu on löytänyt paikkansa sydämestämme ja jääkaapilta.
Nikko. 12 v. Shipperkeri. Kävelemme 3 km päivässä. Ihana pallero. Kaarina ja Tarmo Lehto ,Alastaro.
Jope, kohta 12 v. on Virpi Levonpään monirotuinen lenkkikaveri Loimaalta.
Helka ”Kifu” 2v. on perhe Matarmaan pieni maatiaiskissa. Helka vahtii Loimijoen rantaa ja on alueen ahkera saalistaja. Iltaisin hän leikkii foliopallolla perheen kesken.
Lyyli n.2v, sai uuden kodin Kirsti Merikivi-Mäkilän luota Vammalan kylässä. Lyyli on ahkera hiirestämään. Korkeat paikat ovat mieleen.

Maija Mäkelän, 2v Väinö on rodultaan coton de tulear. Väinö tykkää prinssinakeista, pitkistä metsälenkeistä, todella äänekkäistä vinkuleluista sekä rapsutuksista 24/7. Väinöä ärsyttää sanat; ”kauppa” ja ”heippa” .
Kuvassa ovat Leo ja Lucas. Ne ovat Aaron ja Iidan lemmikkimarsut ja asustavat isossa häkissä Niinijoella. Leo ja Lucas ovat puoli vuotta vanhoja ja niiden lempiherkkua ovat voikukan lehdet.
Pena 7v on posavinanajokoiran ja englanninspringerspanielin sekoitus Kojonkulmalta. Todella kiltti kaikkien kaveri. Lapsien kanssa heittelee ylävitosia. Rakastaa harjaamista, rapsutuksia ja sohvaperunana oloa. Omistaja S. Mäkelä.
Sulo,9v, asuu Oripäässä. Omistaja Juulia Nurmi. Sulo tykkää erityisesti vinkuleluista, leikkimisestä, rentoutumisesta, herkuista ja tempuista. Sulon rotu on Silkkiterrieri.
Myrskyn jälkeen mahtavaa olla isännän kanssa saunassa. Ja muutenkin. Kuvassa labradorinnoutaja Jörö 4,5 v. ja asustelee Loimaalla. Lähettäjä Tanja Mömmö
Äitee on kyl sanonu että on rumaa näyttää kieltä… hups! mä oon Sylvi ranskanbuldog… yleensä käyttäydyn hyvin mutta omistajalle pitää joskus antaa vähemmän positiivista palautetta liian vähistä herkuista joille olen perso.
Olen Frodo, 4-vuotias töppötassu Suopellolta. Rodultani olen Welsh Corgi Cardigan, melko pienehkö koolta mutta sydämeltä sitäkin suurempi. Lempipuuhaani on juoksennella metsässä tai mökillä, vapaudesta nauttien. Sängyssä en kuulemma saisi nukkua, mutta usein sieltä minut löytää, ainakin perheen pienimmän kainalosta. Kotityöt meillä jaetaan kaikkien kesken, ja minun tehtävänä on tiskata jogurttipurkit 🙂
Essi&Jesse,3.5 kk vanhat maatiaiskissat asustaa Loimaan keskustassa emäntänsä Eila Perkon kanssa. Kissojen harrastuksiin kuuluu riiviömäinen kiipeily,juokseminen ja joka paikkaan tunkeminen,ikävää niiden kanssa ei tule.
Tässä on neljävuotias Fanni, joka on Ellan karvakaveri. Fanni on erityisen ylpeä isoista silmistään ja tyylikkäästä kuonostaan. Fannin lempipuuha on ahtautua paperikassiin tai liian pieneen pahvilaatikkoon. Se tykkää myös ryntäillä ja kasata mattoja.
Olen Senka, 5-vuotias VenäjänToy, äitin lälläripoika hirvikoskelta. Kotona kutsuvat Kenkuksi. Lempipuuhanani pidän tällä parin kilon elopainolla vahtia ja järjestystä tiukasti yllä.
Jedi, 5v (kuvanottohetkellä noin puolivuotias) on Rautavuoren perheen hovawart- rotuinen koira. Jedi tykkää liikkua metsissä vapaana ja paimentaa valkohäntäpeuroja. Pitkien reissujen jälkeen uni tulee helposti vaikkapa hyväntuoksuisen sukkahien kera. Kuvan lähetti Luukas Rautavuori.
Keväällä Loimaalle muuttaneet Maxi 12v ja Gaili 1v. Tässä ollaan tutkimassa maastoa Leikkilinnanmäellä Alastarolla. Irina Röntynen
Maatiaiskissa Kusti on jo seitsemän vuotta tuonut pörheydellään ja huumorintajullaan hauskoja hetkiä elämäämme. Kusti asustaa Mellilän Kettavalla äitinsä Mustin ja omistajansa Satu Saaren kanssa. (Kuva Jukka Jokinen)
Zera, Keski-ikäinen collie. Leena Salmelan pitkäkarvainen ilonpilkku. Zera viihtyy metsäpoluilla ja seuraa joskus tassut pöydällä keittiön tapahtumia.
Kahdeksanvuotias Cotton tunnelmoimassa syksyn pimeneviä iltoja.
Melli kuin karamelli olen,”tavallinen” maatiaiskissa.Vietin 10-synttärit juuri, Alastarolla asustan oikea kulinaristi. Jääkaapinovi aukeaa salamana viereen singahdan. Pieni juusto/leikkeleenpala NAM herkkuani ovat,mutta kohtuudella nautin näistä. Siitä palvelijani Pirjo-Riitta Simola pitää huolen.
Kutsumanimeltä olen Tico ja virallisesti My Glamorous Beautiful Stranger 8 v. ja olen Yorkshiren terrieri. Jatta ja Olli ovat minun mamma ja pappa ja Heidi on mami. Lenkkeilen paljon ja jotkut ihmettelevät minun lempileluja koska tykkään pikku autoista ja mieluummin kauko-ohjattavista. On minulla tyttöystäväkin hän on Pimu-nalle
Kuvassa ovat lemmikkikkini, omat kasvattini: vasemmalla Ainoa ja oikealla Dumbo . Molemmat ovat valkoisia siamilaisia. Ainoa ja Dumbo ovat sisarpuolia, heillä on sama emo. He ovat käytännössä eroittamattomat, kuin paita&peppu. He leikkivät yhdessä, nukkuvat samassa ”pläjässä”, siellä missä Ainoa siellä myös Dumbo. Leena Taavitsainen
Fiona-neiti on noin 15-vuotias. Fiona muutti luokseni maalle viitisen vuotta sitten. Käymme yhdessä aamuisin katsastamassa tontilla kukkivat kukat ja kypsyvät hedelmät, Fiona sylissäni. Kissa tulee kanssani lähimetsään, kun menen marjaan. Sisällä kissa tulee aina syliini ja vaatii huomiota, jos katselen liikaa kännykkää. Tassu nousee leukaani: huomaa minut (kuva)! Jos nukun päiväunet, Fiona nukkuu myös vieressäni. Fionasta on tullut oikea kullanmuru ja hellyydenkipeä kissa. ❤️
Satu ja Yrjö Tuomisen Sissi (Lapinpeikon Lilliputti) on Suomen Lapinkoira ja kohta 10vuotias. Sissi on seurallinen ja nauttii pitkistä lenkeistä palvelusväkensä kanssa. Eikä kinkkupaketille pääse vahingossakaan salaa Sissiltä. Päivät Sissi on Mamman ja Pappan luona hyvässä hoidossa, kun palvelusväki on töissä.
Tässä poseeraavat 6-vuotiaat maatiaiskissasiskokset Irmeli ja Orvokki ❤ Tytöt asuvat maalla ja pitävät ahkerasti huolta tuholaistorjunnasta! Luonteiltaan he ovat toistensa vastakohdat, toinen läheisyyttä rakastava syliasukki, toinen taas itsekseen viihtyvä sivustaseuraaja. Vaikka välillä nujakoidaankin, niin onhan se sisko kuitenkin ihan paras tyyppi!!
Pekko aikamiespoika 11 kk, olen maksanvärinen tiibetinspanieli Loimaan Suopellolta. Vaikka olen rotumääritelmien mukaan väärän värinen, olen silti aika söpö ruskeine kirsuineni. Olen rauhallinen ja leikkisä kaveri, en hauku juuri ollenkaan – paitsi keittiön tiskipöydällä olevat asiat luovat pelkotiloja minulle. Heilutetaan häntää jos tavataan!’ Maria Vähäoja
Otto on syntynyt toukokuussa 2020. Otto on Emilia Ahosen kääpiöluppis, sydänsilmäinen sydäntenmurskaaja.
Berninpaimenkoira Jedi 1v 3 kk. Ihmisrakas ja lempeäluonteinen. Kaivaa kuopan hyvinkin nopeasti, pallon kuin pallon saa muuttamaan muotoaan alta aikayksikön ja ystävystyy lenkeillä ihmisiin hymyilevillä ilmeillään. Sadun ja Teuvon perheenjäsen.
Riku, 3-vuotta, on Heli Eteläpään brittiläinen lyhytkarva Turusta. Vapaa-aika kuluu lepäillen Hirvikoskella.