Bisonsin katsomoon yritysten kustannuksella ilmaiseksi

0
Bisonsin varapuheenjohtaja Marko Toivola ja joukkueenjohtaja Heikki Perho kiittävät yhteistyökumppaneita.

Koripallo

Loimaalaisen Bisonsin kotiotteluihin pääsee parin viikon päästä alkavalla kaudella ilmaiseksi.

Koripallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jatkava seura on saanut koottua tukijoistaan joukon, jonka rahallinen tuki käytetään kattamaan tavallisesti otteluihin myydyistä lipuista tulleet tulot.

– Tämä on hieno osoitus yhteistyökumppaneiltamme siitä, että he haluavat, että paikkakunnalla tapahtuu. On hieno nähdä, että kylän vireys on seutukunnan yrityksille tärkeää, seuran varapuheenjohtaja Marko Toivola ja joukkueenjohtaja Heikki Perho sanovat.

Ilmaiskaudella tavoitellaan uutta yleisöä. Samalla kun seura markkinoi tempauksellaan lajia ja palloilua, se toivoo, että katsomoon tulisivat nyt nekin, jotka ovat aiemmin kokeneet, että heillä ei ole lippuihin varaa. Liput ovat aikuisilta maksaneet viime kaudella 12 euroa ja eläkeläisiltä ja opiskelijoilta 8 euroa.

– On tässä myös kansanterveydellinen kulma, seurajohto toteaa.

Ilmaisotteluiden toivotaan innostavan ihmisiä sähköisten vimpaimien ääreltä liikkumaan, mutta myös tulemaan ulos poteroista, joihin on covid19-pandemian vuoksi ehkä jääty.

– Ettei linnoittauduttaisi koteihin, se tekisi hatulle hyvää, Marko Toivola muotoilee yhteisöllisten tapahtumien mielenterveydellistä näkökulmaa.

Bisons rakentaa ottelutapahtumaa turvalliseksi viranomaisten ohjeiden mukaan.

– Toivomme tietenkin, että korona pysyy aisoissa ja toivomme, että pääsemme pelaamaan koko kauden.

Otteluihin saapuvien Bisons toivoo käyttävän kasvomaskia ja huomioimaan turvaetäisyydet.

– Kipeänä ei luonnollisestikaan otteluihin saa tulla.

Katsomotilat jaetaan osiin, joissa jokaisella on oma sisäänkäyntinsä, kahvio ja vessat.

– Desinfiointipisteitä tulee olemaan useita ja kasvomaskeja on saatavilla, mutta rajallisesti, ja toivommekin katsojien käyttävän omia maskejaan.

– Olemme Bisonsin pitkäaikainen kumppani. Päätös lähteä mukaan tähän uuteen kampanjaan tehtiin minuutissa, Tiina Siivonen Kankareen Paalutuksesta sanoo.

Yrityksessä on tietenkin mietitty, mitä koronatilanteessa pitäisi tehdä.

– Toisaalta ei pitäisi kokoontua, jotta korona ei leviäisi.

Mutta.

Toisaalta kenenkään ei ole hyvä jäädä yksinkään – yhä enemmän yksinäisiä ihmisiä tulisi saada houkuteltua mukaan paikkakunnalla järjestettävään toimintaan ja toisaalta pitäisi tarjota osallistumisen mahdollisuuksia myös heille, joilla ei muuten olisi varaa pääsylippuihin.

Yritys haluaakin olla mukana luomassa yhteisöllisyyttä.

– Oman perheemme koripallo tempaisi aikoinaan mukaan, hän sanoo ja kertoo, miten katsomosta on tullut paljon tuttuja ja seutuun on tullut tutustuttua uudella tavalla.

Hän toivoo, että seudulla nähtäisiin tulevinakin vuosina hyvää koripalloa ja yhä useampi löytäisi lajin pariin joko pelaamaan tai kannustamaan katsomoon.

– Idea oli uusi ja kuulosti fiksulta. Urheilupuolen pitääkin miettiä uusia konsteja, Loimaan Kiven Mikko Paljakka sanoo.

Yritys tavoittelee tietenkin itselleen näkyvyyttä sekä paikallisessa markkinassa että valtakunnallisesti, mutta hän perustelee yrityksen mukanaoloa Bisonsin kampanjassa myös sillä, että seutu on saanut paljon myönteistä julkisuutta seurojen kautta.

– On hyvä olla mukana paikkakunnan elinvoiman tukemisessa. Elinvoima on myös meidän yritysten etu: mitä paremmin Loimaalla menee, sitä paremmin yrityksillä menee.

Hän arvioi, että näkyvät seurat ovat houkuttelevuustekijä. Työpaikkoja jo on, mutta työvoiman saatavuus pitäisi olla parempi.

– Loimaalla on kaikki, vaikka ei me mikään Helsinki olla. Saa hakea sellaista paikkakuntaa, missä olisi urheilu yhtä vireää.

Marko Toivola arvioi, että seuroilla voisi olla annettavaa seutukunnan vireydelle myös puheissa.

– Voisimme varmaan enemmänkin kertoa muualla seudun hyvistä asioista.

Muista maista Bisonsiin pelaamaan tulleet mainitsevat aina ensimmäisenä kuulemma sen, miten turvallista Loimaalla on liikkua.

– Täällähän on edullista asumista, palveluita ja vapaa-ajanviettoon monenlaisia mahdollisuuksia. Kaikki on lähellä ja on puhdasta ilmaa.

Bisonsin kausi alkaa Jyväskylässä 17.10. ja ensimmäinen kotipeli pelataan Loimaan liikuntahallissa 24.10.