Hurrikaanille voitokas kotiavaus

0

Hurrikaani-Loimaa – Vantaan Ducks 3-2 (25-19, 20-25, 22-25, 25-15 ja 15-6)

Lähes puolen vuoden tauon jälkeen Lentopallon Mestaruusliigaotteluita oli tarjolla Loimaa liikuntahallissa. Viime kauden keskeytti Korona ja ottelut jouduttiin lopettamaan runkosarjan jälkeen. Viime kauden runkosarjan voittaja Hurrikaani-Loimaan sai vieraakseen vahvasti uudistuneen Ducksin Vantaalta.


(Kuva: Juuso Riponiemi)

Ensimmäisessä erässä Hurrikaani oli niskan päällä koko ajan. Ottelun alkupuolella Santeri Välimaan syöttövuorolla ero repesi viiteen pisteeseen ja se ero säilyi lähes koko ajan erän loppuun asti. Hurrikaanin uusi hakkuri, Samuli Kaislasalo paukutti erään kaksi ässäsyöttöä ja toi tällä tavalla oman panoksensa erän voittamiseksi. Torjuntapuolella Mikko Suomalaisen kädet löysivät Ducksin hyökkäykset kolmen torjuntapisteen arvoisesti.

Toiseen ja kolmanteen erään Ducks tuli uudella asenteella. Hurrikaanin vastaanotto ei pysynyt Ducksin syöttöjen tahdissa ja tämä vaikeutti pelinrakentamista ja hyökkäystä. Ducksin Atte Kyrölä oli kahden erän ajan kaikki kaikessa. Hän päätti hyökkäyksiä vaikeistakin paikoista.

Neljännessä erän kummallisuus tilastojen valossa oli se, että Hurrikaanin vastaanotto romahti, mutta oma syöttö oli kuitenkin niin vahva, että vastustajan vastaanotto romahti vielä enemmän. Kun pallo ei noussut passarin käsiin, niin Kyrölä ei päässyt hyökkäämään nopeita hyökkäyksiä laidasta. Tässä erässä Hurrikaani vaihtoi Eemeli Koukin kentälle ja sillä oli selkeästi piristävä vaikutus.

Ottelun tarina oli kahden nuoren passarin kohtaaminen. Hurrikaanissa on totuttu pitkään kokeneisiin passareihin, mutta nyt tahtipuikkoa heiluttaa 19-vuotias Santeri Välimaa.

– Hyvin Santeri pelasi ikäisekseen. Ei se nyt mikään Mikko Esko vielä ole, mutta sillä onkin 30 vuotta enemmän kokemusta takanaan, kehui omatakeiseen tyyliinsä passariaan Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino

Ducsin Joona Väänänen oli lähes pulassa syömähampaidensa, ison keskihyökkääjän Tommy Carmodyn ja hakkuri Joonas Jokelan kanssa. Passit eivät löytäneet kumpaakaan.

Tuomarit eivät Loimaalla juuri kehuja saa, mutta päätuomari Esa Virta ja verkkotuomari Tomi Järvinen antoivat pelaajien pelata. Toisin sanoen linja oli salliva, kansainvälisen linjan mukaisesti. Ottelussa parhaina palkittiin Hurrikaanista Mikko Suomalainen ja Kalle Kattelus. Mestaruusliigapisteet: 3pist. Mikko Suomalainen, 2 pist Atte Kyrölä ja 1 pist Eemeli Kouki. Proliberoksi valittiin Ducksin Esko Vuorinen.


(Kuva: Juuso Riponiemi)

Koronan vuoksi liigan ottelutapahtumien järjestelyt ovat teettäneet paljon työtä. Katsomolohkoja pidetään erillään toisistaan, niin etteivät katsojat joudu kosketuksiin toistensa kanssa. Tätä työtä on syytä jatkaa, sillä Yle uutisoi torstai-iltana Vammalan lentopallon kahdella pelaajalla todetun Korona-viruksen. Joukkue joutuu karanteeniin 12.10. asti ja pelaamatta jää ainakin ottelu Ettaa vastaan. Uutisessa arveltiin viruksen tulleen Romaniasta Mestarien liigan turnauksesta. Liiga on sama, josta Hurrikaani jäi pois juuri Koronan tarttumisvaaran vuoksi