Hurrikaanilta otettiin ensimmäinen

0

Hurrikaani-Loimaa – Akaa-Volley 1-3 (25-23, 20-25, 19-25 ja 20-25)

Akaa-Volley otti ensimmäisen vierasvoittonsa Hurrikaanista lauantaina Loimaalla. Ensimmäisen erän jälkeen Hurrikaanille jäi vain seuraajan rooli, kun Akaa-Volley polki lisää vauhtia.

Toisessa erässä Akaa-Volley nykäisi 4 pisteen eron Urpo Sivulan ja Joni Mikkosen syöttövuoroilla. Hurrikaanin vastaanotto romahti koko erässä, jolloin hyökkäyksiä oli Välimaan vaikeampi rakentaa. Tämän seurauksena Akaa-volleyn puolustus veti usein pidemmän korren.

-Me puolustimme hyvin. Meillä oli 54 puolustuspalloa, joista pääsimme hyökkäämään. Siinä olimme Hurrikaania selvästi parempia, kommentoi Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp selvästi viime vuotta paremmalla suomen kielellä.

Koko ottelussa joukkueiden vastaanotossa ei juuri eroa ollut, mutta puolustuspelaamisessa kyllä. Toisessa erässä Hurrikaani vaihtoi hakkuriksi Samuli Kaislasalon, mutta Akaa-Volley oli jo liian kaukana. Vastustajan Urpo Sivula oli selkeästi erän hahmo.

Kolmas erä oli pitkälti toisen erän toisintoa. 16-20 tilanteessa Sivula teki kaksi hyökkäysvirhettä ja Hurrikaani sai mahdollisuuden päästä vielä mukaan. Akaa-Volleyn kuitenkin vei erän lopun selvästi.

Neljännessä erässä yski jo tuomaritoimintakin. 2-2-tilanteeseen mennessä tuomarikaksikko Keijo Yli-Kivistö/Pasi Hakkarainen oli ehtinyt olla jo kaksi kertaa eri mieltä tilanteista ja uusia palloja pelattiin.  Ratkaisu tuli kuitenkin Hurrikaanin heikoista otteista ja Akaa-Volley voitti neljännen erän ja samalla ottelun 3-1.

-Meillä kontrolli pelistä katosi. Ei oltu valmiita. Akaa oli todella hyvä, vähän virheitä. Heikkoa lenkkiä ei ollut, kommentoi peliä puolestaan Lüütseppiä harvasanaisempi Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino.

Maassa voimistuneen koronaviruspandemian voimistumisen vuoksi Hurrikaani oli asettanut otteluun maskivelvoitteen kaikille läsnäolijoille joukkueita lukuun ottamatta. Paikalla oli 332 katsojaa. Katsojamäärät otteluissa ovat laskeneet dramaattisesti myös muissa lajeissa. Jääkiekon SM-liigassakin nähtiin perjantaina alle tuhannen katsojan otteluita.

-Tällä hetkellä emme pääse ottelutapahtumista edes omillemme. Sama tuska on tietysti kaikilla liigaseuroilla, pohti Hurrikaanin toiminnanjohtaja Anssi Rämö ottelun jälkeen.

Parhaat pelaajat: Santeri Välimaa (H) ja Panu Pitkänen (A).
Mestaruusliigapisteet: 3 pistettä MarkkusKeel (A), 2 pistettä Urpo Sivula (A) ja 1 piste Niklas Seppänen (H)
Prolibero: Voitto Köykkä (A)