Kaupunki ei ota vierailukieltoa käyttöön omissa yksiköissään

0

Loimaan kaupunki ei ole ottamassa vierailukieltoa käyttöön omissa hoivayksiköissään eikä kaupungin hallinnoimilla Tyksin Loimaan sairaalan kuntoutusosastoilla. Näin kertoo kaupungin johtava ylilääkäri Sari Koistinen.
– Emmekä ole suunnittelemassakaan vierailukieltojen käyttöönottoa.
Koistisen mielestä vierailukielto olisi varsin järeä toimenpide.
– Meidän on huomioitava se, että yksilöllä on itsemääräämisoikeus.
Yksityisellä puolella Attendo ilmoitti ottaneensa Loimaalla Mariian Kartanon ja Mariianpuiston ikäihmisten hoivakodeissa käyttöön väliaikaisen vierailukiellon maanantaista alkaen. Syynä on koronatartuntojen kasvu Loimaan alueella. Yrityksessä seurataan tilannetta.

Omaisille lähetetyssä viestissä luki vierailukielto, mutta yksiköstä on otettu viestin jälkeen yhteyttä omaisiin ja kerrottu, ettei vierailuja kielletä, mutta yksikkö antaa vahvan suosituksen välttää vierailuja koronatilanteen vuoksi.

Loimaan kaupungilla on asumispalveluita muun muassa Kartanonpuiston ja Ilolakotien yksiköissä.
Koistinen sanoo kaupungin yksiköiden henkilökunnan käyttävän visiirejä ja tarvittaessa suu-nenäsuojaimia asiakaskontakteissa, joissa turvaväliä ei voida ylläpitää.
– Asiakkaille ja vierailijoille suositellaan suu-nenäsuojaimia, joita saa tarvittaessa toimipisteistä.
Lisäksi esimerkiksi vierailuista on sovittava etukäteen.
Koistinen sanoo kaupungin käytäntöjen olevan yhteneväiset sairaanhoitopiirin kanssa.

LISÄTTY ma 12.10. klo 16.46 kohta, jossa kerrotaan, että Attendo ei kiellä vierailuja, mutta suosittaa vahvasti välttämään niitä.