Koronatartuntoja nyt 43 – viimeisin tapaus tiistailta

1
Koronavirus jyllää nyt laajasti ja pitää Loimaan terveydenhuollon henkilöstön kiireisenä. Me muut voimme yrittää olla pahentamatta tilannetta noudattamalla kaikille tuttuja koronaan liittyviä ohjeita ja määräyksiä.

Loimaa

Loimaalla on nyt kaikkiaan 43 covid-19 -tartuntaa. Viimeisin tapaus tuli ilmi tiistaina.

– Tapaus liittyy aiempiin ketjuihin, Loimaan terveydenhuollon tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo.

Kyseinen henkilö on ollut siis altistunut ja karanteenissa, kun hänellä on ilmennyt oireita ja hänet on testattu.

Viimeaikaisissa tartunnoissa on Mari-Kaisa Heikkisen mukaan ollut onneksi lieviä taudinkuvia. Kukaan covid-19-positiivisista ei ollut myöskään keskiviikkona sairaalahoidossa.

Karanteenissa on Loimaalla nyt 24 ihmistä, kun heitä oli maanantaina vielä 33 ja viime viikolla yli sata.

– Tiistaina on laitettu kolme uutta ihmistä karanteeniin. Heidän altistumisensa liittyy Turussa ilmenneisiin tartuntoihin.

Kahdesta kouluihin liittyneestä ketjusta ei altistuneista tullut tartuntoja, mutta samaan aikaan ilmenneestä loimaalaisketjusta on tullut useampia positiivisia.

Loimaalla on vielä muukin ketju, josta on tullut tartunta. Sen alkuperää ei ole vielä pystytty aukottomasti selvittämään, mutta terveydenhuollossa arvellaan, että se saattaisi liittyä kouluketjujen kanssa samaan aikaan löytyneeseen tartuntaketjuun.

Loimaalla on havaittu lokakuun aikana 19 tartuntaa. Sairastuneissa on niin naisia kuin miehiäkin ja mukana on kaikenikäisiä ihmisiä.

– Mikään ikä ei suojaa tartunnalta.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.