Loimaalla kaksi uutta koronaa viikonloppuna – Varsinais-Suomessa meni 600 tartunnan raja rikki

0

Varsinais-Suomessa on kirjattu runsaasti uusia koronatapauksia viikonloppuna. Lauantaina myös Loimaalle merkittiin kaksi uutta koronatartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sunnuntaina Loimaalla ei ole merkitty uusia tapauksia.

Varsinais-Suomessa on kirjattiin lauantaina 15 uutta tartuntaa. Näistä seitsemän oli Turussa, Laitilassa ja Loimaalla kaksi sekä yksi Kaarinassa, Raisiossa ja Salossa. Lisäksi maakuntaan kirjattiin yksi uusi tartunta kuntaan, jossa on alle viisi todettua koronavirustartuntaa, eikä se siksi näy THL:n ylläpitämässä karttasovelluksia.

Alle viiden kirjatun tartunnan kuntia Varsinais-Suomessa ovat Kemiönsaari, Kustavi, Marttila, Nousiainen, Oripää, Paimio, Pyhäranta, Pöytyä, Rusko, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa.

Sunnuntaina uusia tartuntoja kirjattiin kuusi. Niistä viisi meni Turkuun ja yksi Raisioon.

Varsinais-Suomessa on merkitty kaikkiaan tasan 600 koronavirustartuntaa vuoden alusta alkaen. Tasaluku tuli täyteen sunnuntaina.

Näistä tartunnoista yli puolet, 361, on kirjattu Turkuun. Loimaalla on todettu kaikkiaan 26 tartunnan saanutta vuoden alusta alkaen.

Taudin ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa 13,8. Se kuvaa tapausten määrää viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Uudellamaalla ilmaantuvuus on yli 50.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi nyt myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Alueellinen suositus koskee epidemian kiihtymisvaiheessa olevia sairaanhoitopiirejä, joissa on vähintään 10 tapausta 100 000:ta asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana.

Varsinais-Suomessa kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus annettiin perjantaina Turkuun, Kaarinaan, Raisioon ja Lietoon.

Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski, arvioi sairaanhoitopiiri perjantaina.

– Haluan korostaa maskin käytön tärkeyttä erityisesti niissä tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Esimerkiksi liikunta- ja urheilutapahtumien yleisössä sekä erilaisissa illanvietoissa riittäviä etäisyyksiä ei voi turvallisesti pitää. Kaikessa infektiolta suojautumisessa arkijärki on käytännön paras opas. Etäisyyden lisäksi hyvä käsihygienia on edelleen kaiken a ja o, sanoi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä tiedotteessa.