Loimaalle laajentavalle Robotmationille löytyi paikka Markku Helanderin hallityömaalta

0
Robotmationin tuleva halli nousee Ysitien varteen. Sampsa Äijälä ja Markku Helander pystyttivät hallin pystypilareita. Kurottajan ohjaimissa oli Johannes Saarinen. Työmaan vastaavana mestarina on Teijo Mäkelä.

LOIMAALLE toimintansa laajentamista suunnittelevan Robotmation Oy:n uuden toimipaikan sijainti on tarkentunut Ysitien varressa.
Toimitusjohtaja Rami Leijón kertoo yrityksen aikovan ostaa Markku Helanderin parhaillaan rakenteilla olevan teollisuushallin ja tontin.
Helanderin rakenteilla oleva halli on noin 1 200 neliötä ja tontti vajaat 7 000 neliötä. Tontti sijaitsee Loimaan Silkkipainon ja Agco Suomen toimipisteiden lähellä Kartanomäenkadun varressa.
Leijónin mukaan heidän on tarkoitus siirtää yrityksen pääkonttori uuteen halliin. Hallinnon lisäksi toimipisteeseen mahtuisi myös yrityksen suunnittelua ja kokoonpanoa.
– Meille on tärkeää päästä nopeasti alkuun ja tarve saada tilat, ja Helanderin hallissa on jo tolpat pystyssä, Leijón sanoo ja tavoittelee, että halliin päästäisiin muuttamaan jo ensi keväänä.

Toimitusjohtaja kertoo, että laajennustarpeita silmällä pitäen Robotmation pyrkii hankkimaan Loimaan kaupungilta myös vieressä sijaitsevat tontit, joiden yhteispinta-ala on noin kaksi hehtaaria. Leijón perustelee tätä sillä, ettei yrityksen varsinainen metallirakentaminen mahtuisi vielä Helanderin rakenteilla olevaan halliin.
Leijónin suunnitelmissa toinen teollisuushalli voisi lähteä rakenteille runsaan vuoden kuluttua.
Loimaan kaupungin ja Robotmationin edustajat neuvottelivat muun muassa yrityksen tila- ja tonttitarpeista kuluneella viikolla.
Robotmationin seuraavan vaiheen laajenemissuunnitelmat edellyttävät alueella asemakaavamuutosta, ja Loimaan kaupungin kehittämisjohtaja Matti Tunkkari kertoo, että asia tuodaan heti seuraavan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Automaatiotekniikan alalla toimiva Robotmation valmistaa koneita, laitteistoja ja tuotantolinjoja kappaletavaraa käsittelevän teollisuuden ja logististen palvelutuottajien tarpeisiin. Yrityksen laajenemissuunnitelmista Loimaalle uutisoitiin kaksi viikkoa sitten.
Yhtiöllä on tällä hetkellä toimitilat Köyliössä, jotka ovat käyneet pieniksi. Yritys tiedotti suunnittelevansa Loimaalle ensi alkuun 3 000 neliön toimitiloja, joihin jätettäisiin myöhemmin laajennusvaraa aina 6 000 neliöön asti. Yhtiössä on jo aloitettu henkilöstön rekrytoinnit, ja aikanaan Loimaalla saattaa työskennellä kolmisenkymmentä työntekijää (LL 19.9.).
Robotmationin laajenemissuunnitelmien taustalla on osaltaan yrityskauppa, jonka myötä uudet omistajat ja sijoittajat investoivat yhtiöön yli kahdella miljoonalla eurolla.

Parhaillaan hallityömaalla työskentelevä Markku Helander tavoittelee, että Robotmationin halli saadaan valmiiksi tammikuun loppuun mennessä.
Lisäksi hän suunnittelee jo uuden oman hallin rakentamista samaiselle Niittukulman yritysalueelle, Ysitien tuntumaan. Hän aikoo ostaa tontin kaupungilta ja käynnistää pohjatyöt mahdollisesti jo tänä syksynä.
Hallin varsinainen rakentaminen voi käynnistyä ensi keväänä. Tilat tulisivat ainakin osittain hänen omaan käyttöönsä.
– Sinne saisi sitten kaikki omat tavarat, Helander perustelee.