Loimaan koulut pysyvät lähiopetuksessa – jos epidemia siirtyy leviämisvaiheeseen, yläkoululaisille tulee kasvomaskit

0
Aluehallintovirasto harkitsee koronarajoitusten jatkamista vuodenvaihteen yli. Kuva: Riitta Salmi.

Loimaa

Loimaan perusopetuksessa palataan syysloman jälkeen kouluun normaalisti.

– Lähiopetusta tulee jatkaa on hallituksen ohje, sivistysjohtaja Manne Pärkö sanoo.

Hirvikosken yhtenäiskoulussa todettiin viime viikolla kaksi covid-19-tartuntaa ja harkinnassa oli muun muassa oppilaiden jakaminen lähi- ja etäopetusvuoroihin ( LL 13.10.).

Kaupunki on varautunut koronaepidemian pahenemiseen ja tilannut kouluille suojavälineitä. Henkilökunnalle on suojavisiirejä ja yläkouluikäiset saavat kasvomaskit käyttöönsä, jos epidemiassa edetään kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen.

– Meillä on jo 120 000 maskia ja niitä jaetaan kouluille.

Maskeja on varattu 500:lle yläkouluoppilaalle noin neljä per päivä, jolloin nyt saapuneen erän pitäisi riittää yli vuodenvaihteen.

Ohjeistuksissa noudatetaan sivistysjohtajan mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita. Huoltajille on lähdössä viesti, jossa toivotaan muistuttamaan oppilaita turvaetäisyyksien ja muiden ohjeiden entistä tehokkaammasta noudattamisesta. Myös koulujen kanssa käydään jälleen ohjeet läpi.

Ensimmäiset loimaalaiskouluissa ilmenneet koronatapaukset todettiin viikko sitten perjantaina ( LL 13.10.), jolloin HYK:n kahden tartunnan lisäksi myös Novidan ammattiopiston ja lukion Turuntien yksikössä ilmeni yksi tartunta. Lisäksi loimaalaisia altistui Koski Tl:n koulussa olleen tartunnan johdosta.