Sata koronakaranteenissa – ei uusia tartuntoja tiistain jälkeen

0
Tilojen käytön rajoitukset jatkuvat ja lisäksi kiristyvät Lounais-Suomessa. Tiukennetut kiellot tulevat voimaan vuoden alusta 1. tammikuuta.

– Saatettiin selvitä säikähdyksellä. Kouluissa tapahtuneista covid-altistumisista ei ole tullut yhtään tartuntaa, Loimaan terveydenhuollon johtava ylilääkäri, tartuntatautivastuulääkäri Sari Koistinen sanoo.

Viimeiset tartunnat ovat peräisin tiistailta, jolloin kaksi noin kuusikymppistä henkilöä sai positiivisen testituloksen. Ketjun altistuneita on jäljitetty ja karanteeniin on asetettu tämän ketjun johdosta 30.

Kaikkiaan karanteenissa on Loimaalla sata henkilöä.

Tiistain tartuntojen ja Hirvikosken yhtenäiskoulussa paljastuneiden tapausten tartuntalähdettä ei ole vieläkään saatu selville.

– Tähän asti ne on saatu jäljitettyä.

Loimaan covid-19-epidemiatilanne vaikuttaa nyt myös harrastuksiin, tartuntatautivastuulääkäri Sari Koistinen kertoo. Tilanteesta on keskusteltu kaupungin ja terveydenhuollon alueen yhteisessä covid-ryhmässä.

– Loimaan kaupungin ylläpitämistä aikuisten harrastusryhmistä jäävät tauolle ne, joissa on yli 20 osallistujaa, ei pystytä pitämään turvavälejä tai esimerkiksi hengästytään, huudetaan tai lauletaan.

Ensi viikolla aluehallintovirasto antaa yleisötilaisuuksia koskevia uusia määräyksiä marraskuulle, nykyiset ovat voimassa lokakuun loppuun.