Taidenäyttely ilahduttaa viikon ajan

0
Rauni Heikkilän öljytyö ”Sumussa”.

LOIMAA Kuvataiteen ystävät pääsevät pitkästä aikaa tutustumaan Loimaan Taideseuran näyttelyyn Kuukantalolla. Yhdistyksen perinteinen vuosinäyttely avautuu sunnuntaina, ja ovet ovat auki koko ensi viikon lauantaita lukuun ottamatta.

– Tuntuu ihan mahtavalta. Keväällä jouduimme koronan vuoksi perumaan kaikki perinteiset tapahtumat yksi kerrallaan, kertoo Loimaan Taideseuran puheenjohtaja Hanna Rautavuori.

Näyttelyssä on huomioitu kävijöiden turvallisuus ja sisään otetaan vain kuusi ihmistä kerrallaan, niin että jokaisessa huoneessa on enimmillään kaksi ihmistä yhtä aikaa. Huonekohtainen rajoitus ei koske samassa perhekunnassa eläviä tai lähipiiriä, joka on muulloinkin paljon yhdessä.

– Samaan huoneeseen voi tietysti tulla esimerkiksi vanhemmat neljän lapsensa kanssa, Rautavuori tarkentaa.

Näyttelyn avajaisia ei tällä kertaa järjestetä.

VUOSINÄYTTELYSSÄ ei ole varsinaista teemaa, ja se on ollut perinteiseen tapaan avoin kaikille taiteilijoille. Hanna Rautavuori on juryttänyt näyttelyn, eli esillä olevat teokset on valittu kaikista tarjotuista.

– Kaikki työt eivät olisi millään mahtuneet. Kovinkaan paljoa ei tällä kertaa tarvinnut karsia pois, mutta on parempi, etteivät näyttelytilat ole aivan täynnä, Rautavuori kuvailee.

Vuosinäyttelyssä on esillä teoksia 13 taiteilijalta. Mukana ovat Erkki Kaskinen, Eila Visti, Rauni Heikkilä, Tuula Launonen, Kristiina Nyman, Juhani Heinonen, Taina Kaarto, Oili Saarikko, Marja Hämäläinen, Sirkka Torkkeli, Lisa Nolan-Hallbäck, Pirkko Siivonen-Takku ja Tarja Lammela.

Teosten aiheet vaihtelevat, mutta ainakin luonto on inspiroinut useaa taiteilijaa. Luonnosta aiheita ammentava Taina Kaarto on tuonut näyttelyyn muun muassa akryylityön nimeltään ”Metsän reunassa”.

– Valitsin tämän työn mukaan värikkyyden vuoksi, Kaarto sanoo.

VARSINAISEN vuosinäyttelyn lisäksi kävijä voi tutustua Rakusavi-ryhmän yhteiseen asetelmaan Kuukantalon pikkuhuoneessa.

Rakusavi-ryhmän muodostavat Rauni Heikkilä, Kari Helin, Alina Kaarto, Anna-Liisa Kastio, Sirpa Kojo, Liisa Lehtonen, Tarja Mäkeläinen, Pirkko Siivonen-Takku ja Ulla Sundqvist-Uusitalo.

Rautavuori kuvaakin Kuukantalon tarjontaa laajaksi ja monipuoliseksi.

– Kun ei ole mihinkään päässyt pitkään aikaan, kannattaa nyt tulla käymään.

 

Loimaan Taideseuran jurytetty vuosinäyttely Kuukantalolla 11.–18.10. Avoinna arkisin klo 16–18, la suljettu ja su klo 14–18.