Torpan Pojat saapuu mittaamaan Bisonsin syyskunnon

0

KORIPALLO Lauantaina 24.10. pelataan Loimaalla erittäin mielenkiintoinen Miesten 1.divisioona A:n kamppailu, kun helsinkiläinen Torpan Pojat saapuu Saviseudulle mittaamaan Biisonilauman syyskuntoa. Molemmat joukkueet aloittivat kautensa voitoilla viime viikonloppuna, joten jompikumpi kärsii kauden avaustappion lauantaina. Vierasjoukkue ToPo saapuu otteluun voitettuaan avauspelissään Helsingin NMKY:n kotonaan lukemin 111-102. Viime kaudelta tuttu pistelinko Juuso Kauppinen aloitti oman kautensa vahvasti, kun hän kirjautti 32 pistettä pelaamassaan 37:ssä peliminuutissa. Siihen kylkeen Kauppinen poimi viisi levypalloa ja antoi neljä koriin johtanutta syöttöä. Täksi kaudeksi ToPo vahvistui Kaarinan URA Basketista saapuneella konkarilla Eero Sahlbergillä sekä kokeneella Pyry Rainamaalla. Viime kauden runkopelaajista Miki Kuusisto jätti puolestaan Torpan pölyt taakseen siirtyessään Vierumäelle opintojen pariin. Joukkueen kotimainen runko on vahva Kauppisen, Sahlbergin ja Rainamaan takanakin. Nuoret Alvar Michelsen, Santeri Makkonen, sekä Kalle Koponen ovat jo kelvollisia divaripelaajia, ja kun tähän lisätään vielä rutkasti kokemusta Ilkka Sirolan muodossa, on Torpan päävalmentajalla, Risto-Matti Rouskulla käsissään todella kilpailukykyinen kokoonpano tälle kaudelle.

Kotijoukkue Bisons puolestaan saapuu otteluun voitettuaan Jyväskylässä viime lauantaina JBA:n vakuuttavin lukemin, 54-76. Erityisesti Bisonsin puolustus oli korkealla tasolla, mistä kertoo parhaiten kotijoukkueen pistesaldo. Biisonit veivät levypallot myös vakuuttavasti lukemin 44-35. Loimaalaisten pistekärkenä hääri amerikkalaissentteri Jalen Canty, joka takoi taululle 20 pistettä 75% tarkkuudella. Kotijoukkueen rungon tulevalla kaudella muodostavat viime kausilta tutut nimet. Kapteeni Matt Gibson johdattaa kotimaista osastoa rinnallaan Rasmus Marttinen ja Juho-Matti Henttonen sekä toden teolla miesten peleihin rynnistäneet LoKoKo:n omat kasvatit, Saku Repo, Eemeli Hollo, sekä Elmeri Aulasuo. Uutta maustetta kotimaiselle osastolle tuo kokenut Vesa Heinonen, joka saapui Loimaalle täksi kaudeksi pelattuaan viime kaudella Korisliigaa Uudenkaupungin Korihaissa. Niin ikään Aku Haikonen on uusi kasvo Loimaalla, joskin hänet moni saattaa muistaa paikallisväännöistä FoKoPo:n paidasta viime kausilta. Biisoneiden tuorein hankinta on Alexandros Spyridonidis on taitava kreikkalaistakamies, joka tuo lisää heittouhkaa sekä syöttötaitoa Bisonsin hyökkäyspäähän. Spyridonidis on myös erinomainen puolustaja. Kaiken kaikkiaan ottelusta on tulossa hieno näytös Bisonsin puolustuksen sekä ToPo:n hyökkäyksen välillä. Tulethan siis hallille maski kasvoilla ja koronaohjeistuksia noudattaen seuraamaan miten Biisoni puolustaa kotiluolaansa tällä kaudella.

Ilari Uusitalo