Väinämöisenkadun odotetaan valmistuvan kuukauden kuluessa

0

LOIMAAN keskustassa sijaitsevan Väinämöisenkadun peruskorjaustyömaan tavoitellaan valmistuvan marraskuun loppuun mennessä.

Urakkasopimuksen mukaan työmaan piti olla valmis lokakuun lopussa, mutta pääurakoitsija on alustavasti pyytänyt lisäaikaa tilaajalta eli Loimaan kaupungilta.

– Työmaa voi olla valmis aikaisemminkin kuin marraskuun lopussa, Maanrakennusliike Isomäen toimitusjohtaja Jyrki Isomäki pohtii.

Väinämöisenkadun perusparannus käynnistyi heinäkuussa Käsityöläiskadun ja Koulukujan väliseltä osuudelta, josta työt ovat edenneet syksyn mittaan kohti Heimolinnaa.

Isomäki kertoo, että Käsityöläiskadun ja Kauppalankadun välinen osuus on tarkoitus saada käyttöön noin kahden viikon kuluessa. Kyseisen katuosuuden ensimmäistä kerrosta asfaltoitiin perjantaina.

Hänen mukaansa Käsityöläiskadun ja Kauppalankadun välistä osuutta ei ole haluttu ottaa aiemmin käyttöön sorapintaisena, koska osuudella on edelleen työvaiheita jäljellä, ja liikenne haittaisi työmaan valmistumista.

Isomäki kertoo, että Kauppalankadun risteys on ollut jo parisen viikkoa käytössä sorapintaisena, sillä koko työmaa-aluetta ei haluttu sulkea liikenteeltä. Kauppalankadun risteys otettiin käyttöön ennen Heimolinnankadun risteyksen sulkemista.

PERUSPARANNUKSEN viivästyminen johtuu Isomäen mukaan ennen kaikkea siitä, että yritys pääsi aloittamaan työt noin kuukauden myöhässä. Työmaan urakka-aika alkoi heinäkuun alusta, mutta varsinaiset työt käynnistyivät vasta heinäkuun lopulla LSP-talon kulmauksessa (LL 18.7.).

– Lisäksi pieniltä ongelmilta ei ole vältytty, ja tässä on tullut lisätöitä enemmän kuin piti, hän perustelee ja luonnehtii, ettei työmaa ole ollut muutenkaan sieltä helpoimmasta päästä.

Esimerkiksi kadun alla kulkevien kaapeleiden takia kaivuutyöt ovat menneet välillä lapiohommiksi, ja Isomäen mukaan kaikki johtoverkot eivät ole olleet tiedossa ennen työmaan aloittamista.

KATURAKENTEEN lisäksi urakkaan sisältyy hulevesiviemäröinnin ja vesihuollon uusimistöitä. Alustavasti urakan arvonlisäveroton kokonaishinta on noin 586 000 euroa, josta Loimaan kaupungin osuus on 488 000 euroa ja Loimaan Veden 98 000 euroa.

Väinämöisenkatua ei peruskorjata koko kadun mitalta valmiiksi meneillään olevan urakan yhteydessä, sillä sopimuksen mukaisesti urakka rajoittuu ainoastaan Käsityöläiskadun ja Heimolinnankadun väliselle osuudelle. Ensi vuonna on tarkoitus peruskorjata jäljelle jäävä lyhyt etappi Heimolinnan ja Turuntien välillä.

Väinämöisenkadun perusparannus piti toteuttaa jo viime vuonna, mutta elinympäristövaliokunta keskeytti silloisen hankinnan. Lisäksi kilpailutukseen osallistunut yritys oli jättänyt selvityspyynnön silloisesta kilpailutuksesta.