Hurrikaani loisti Hurmosta vastaan

0

Lentopallo on syöttö-vastaanotto-peli. Se tuli todettua sunnuntaina Loimaan liikuntahallissa, kun Hurrikaani voitti Karelian Hurmoksen suoraan 3-0 (25-11, 25-16 ja 25-11). Hurrikaanin syöttöpeli oli hurjaa Hurmosta vastaan, vaikka ässiä ei kertynyt kuin 5. Hurmoksen vastaanottoprosentti oli kuitenkin vain 35, joten passarilla ei paljon vaihtoehtoja ollut käytettävissä. Hurmoksen hyvistäkin vastaanotoista Hurrikaanin torjunta-puolustus-pelaaminen oli huippuluokkaa.

Hurrikaanin ensimmäinen erä alkoi valoisissa tunnelmissa. Välimaan passit löysivät huomattavasti aiempaa paremmin Samuli Kaislasalon. Hurmoksen taktiikkana oli painostaa aloitussyötöillään Hurrikaanin liberoa, Peter Vuorista. Vuorinen aloitti ensimmäisen erän kuitenkin vahvasti nostaen 80% teholla vastustajan aloitussyöttöjä (4/5 pallosta suoraan passarille). Peterin ote ei herpaantunut muissakaan erissä, vaan lopullinen prosentti oli 85. Vastustajan Jere Heiskanen oli ainoa pelaaja, joka ajoittain pystyi aiheuttamaan ilon aiheita omalle joukkueelleen.


(Kuva: Juuso Riponiemi)

– Alkukausi on on ollut rankka, mutta ei ole vielä masennuttu ja toivottavasti ei masennutakaan, tulkitsi tuntojaan Hurmoksen parhaana palkittu Jere Heiskanen.

Toinen erä oli lähes ensimmäisen toisinto. Eemeli Kouki (10 +9) ja Niklas Seppänen (11 +9) päättivät tehokkaasti Hurrikaanin hyökkäyksiä. Toisen erän pitkän tauon jälkeen toiveissa oli nähdä muuttunut Hurmos, mutta leuan ylös nostamisen sijaan selkäranka olikin katkennut. Hurrikaanin johti kolmatta erää jo 10-0 ennen kuin Hurmos onnistui saamaan ensimmäisen pisteensä. Ottelu jatkui Hurrikaanin komennossa loppuun asti.

Ottelun tehokas kestoaika oli 62 minuuttia. Se lienee yksi nopeimmista otteluista Liikuntahallissa. Ero joukkueiden välillä oli tänään selvä. Tuomarien tehtävä oli helpohko, mutta tuomaripari Laiti-Järvinen tuomitsi kuitenkin kansainvälisen linjan mukaan antamalla pelaajien pelata ja puuttui peliin vain selvissä tapauksissa.

– Raskasta. Omalla valmentajauralla raskain peli. Minä kannan tästä tappiosta vastuun. Päätä ei voi painaa alas. Paljon on meidän pelissä vielä tehtävää, mutta töitä tehdään kovasti. Välillä innokkuutta on vähän liikaakin”, tuskaili Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo

– Eilen pidettiin huilipäivä treeniviikon jälkeen. Aamulla homma näytti jo hyvältä ja nyt piti antaa poikien vaan pelata. Tulevalla viikolla kolme vierasottelua. Niistä kaksi kärkijoukkueita vastaan.”

Parhaina palkitut: Jere Heiskanen ja Niklas Seppänen. Mestaruusliigapisteet: 3p Peter Vuorinen, 2p Niklas Seppänen ja 1p Eemeli Kouki.