Hurrikaani vei, Loimu vikisi

0


Sunnuntaina Hurrikaanin vieraaksi Loimaalle saapui paikallisvastustaja Raision Loimu. Ottelusta ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa, sillä Hurrikaani sammutti Loimun reilussa tunnissa 3-0 (25-16, 25-16, 25-15).

Loimu oli kaivanut itsensä lauantaina pois sarjajumbon paikalta nujertaen Karelian Hurmoksen 3-0. Voitonnälkä ei kuitenkaan kantanut Hurrikaania vastaan. Hurrikaanin torjunta vei parhaan terän Loimun hyökkäyksiltä ja tuskastutti joukkueen.


(Kuva: Juuso Riponiemi)

– Eilen oli hyvä peli. Tultiin matsiin hyvällä fiiliksellä ja oltiin valmiina taistelemaan. Hurrikaanin torjunta oli todella vahva. Henki katosi, kun oikein mikään ei tuntunut toimivan. Häviäminen on rankkaa, mutta täytyy vaan pitää hermot kurissa, kommentoi Loimun parhaana palkittu ruotsalaishakkuri Johan Gruvaeus.

Hurrikaani keräsikin ottelussa yhteensä 12 pistetorjuntaa. Ahnain oli 3 Mestaruusliigapistettä pokannut Samuli Kaislasalo (4 torjuntapistettä).

Ottelun ensimmäisessä erässä Hurrikaani teki ensimmäiset 9 pistettä. 6 itselleen ja 3 Loimulle. Tämän jälkeen Hurrikaanin suorat virheet saatiin aisoihin. Hakkuri Gruvaeus sai passari Lasse Jylhältä runsaasti tilaisuuksia hyökätä. Koko ottelussa kaiken kaikkiaan 30 passia, mutta vain joka kolmas hyökkäys päättyi omaan pisteeseen. Hurrikaani puolestaan jyräsi koko miehistön voimalla koko ottelun.

– Ottelu oli solidi. Pikkuhiljaa pojat alkavat löytää toisensa kentällä. 1-2 palloa saatetaan hävitä peräkkäin, mutta sen jälkeen otetaan pallo pois. Ryhmä on täynnä urheilijoita, joten ylimääräistä motivaatiota ei tarvita. Tämä pelirytmi on tällä hetkellä hyvä. Viikko treenataan ja viikonloppuna pelataan, kommentoi Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino.

Toinen erä jatkui ensimmäisen erän merkeissä. Hurrikaanin alkukauden ykkönen, Niklas Seppänen oli huilivuorossa ja yleispelaajien hommista vastasivat Tapio Toiviainen ja Eemeli Kouki. Loimu suuntasi aloituksiaan Tapio Toiviaiselle, mutta hän kesti paineen koko ottelun ajan. Tapio kunnostautui myös syöttöruudussa. Hänen aloitussyöttövuorollaan Hurrikaani pelasi ottelun tehokkainta peliään. Hyvin suunnatut aloituksen helpottivat puolustuksen tehtävää ja jatkohyökkäyksiin päästiin hyvistä asetelmista. Kolmas erä ei tuonut juurikaan mitään uutta peliin. Hurrikaani vei ja Loimu vikisi.


(Kuva: Juuso Riponiemi)

– Tänään etsittiin parasta kokoonpanoa, koska joukkuepeli ei toimi. Meillä on paljon nuoria, lahjakkaita pelaajia, mutta heidän tasonsa vaihtelee liikaa. Kaksi ensimmäistä erää oli Hurrikaanille liian helppoa. Liian helppo syöttö. Eetu Mäki, Johan Gruvaeus ja Aatu Kulmala saivat puhtaat paperit. Muiden on parannettava. Hurmosta vastaan meni hyvin, mutta Hurrikaani on huomattavasti parempi joukkue.

Mestaruusliiga pisteet: 3p Samuli Kaislasalo, 2p Eemeli Kouki ja 1p Tapio Toiviainen. Parhaina palkittiin Eemeli Kouki ja Johan Gruvaeus. Proliberona palkittiin Peter Vuorinen.