Kaupungin työntekijöiden palkkatietoja väärään sähköpostiin

0
Kuvaaja: Marttiina Sairanen

LOIMAAN kaupungille uuden palkkahallinnon ohjelman toimittanut Monetra Pirkanmaa Oy on lähettänyt Loimaan kaupungin työntekijöiden palkka-aineistoa väärään sähköpostiosoitteeseen. Tiedot ovat päätyneet salattuna sähköpostina yhdelle henkilölle. Kaupungin laatiman tiedotteen mukaan kyseinen henkilö on poistanut saamansa aineiston välittömästi.

– Koska kyseessä olevaa henkilöä koskevat tiukat lainsäädännön tasoiset salassapitovaatimukset, katsomme (Monetra Pirkanmaa Oy ja Loimaan kaupunki), että kyseessä on lievä tietoturvaloukkaus, jossa riskiä tietojen vuotamiseen ei ole. Asianomaiset työntekijät, joita asia koskee, ovat saaneet henkilökohtaisesti tiedon tapahtuneesta, kaupungin henkilöstötiedotteessa todetaan.

Monetra Pirkanmaa Oy on aloittanut toimenpiteet, joilla varmistetaan, ettei sama virhe toistu.

LOIMAAN kaupunki otti uuden palkkahallinnon ohjelman käyttöön 6. lokakuuta. Siirtymävaiheessa on esiintynyt huomattavia vaikeuksia. Ne ovat johtuneet ennen kaikkea Monetran henkilöstöresurssivajeesta. Se on ruuhkauttanut yrityksen asiakaspalvelun.

– Loimaan kaupungin palkkahallinto ei ole saanut tarvittavaa tukea Monetran järjestelmäpalvelusta, ja kaikki palkkaohjelmaan liittyvät liittymät eivät ole toimineet teknisesti, kaupunki tiedottaa.

Muiden muassa jotkut työvuorolisät ja joidenkin lyhytaikaisten sijaisten palkat ovat olleet ohjelman vaihdon vuoksi myöhässä syys- ja lokakuussa. Tilanne on koskenut noin viidesosaa kaupungin työntekijöistä. Ohjelman toimittaja maksaa rahojaan odottamaan joutuneille Loimaan kaupungin työntekijöille viivästyskorot korkolain mukaisesti.

Monetra Pirkanmaa Oy on luvannut, että Loimaan kaupungin palkkahallinnon ohjelmavaihdokseen liittyvät tekniset ongelmat on ratkaistu ja korjattu 14. joulukuuta mennessä.

 

*Uutista on päivitetty kello 15.03. Siihen on lisätty palkanmaksuongelmien määrä ja ajankohta.