Koronatartuntojen määrä kasvaa Loimaalla – alkuviikolta kaksi uutta tartuntaa ja useita altistuneita

0

LOIMAALLA on todettu alkuviikon aikana kaksi uutta koronatartuntaa. Toinen tapaus todettiin maanantaina ja toinen tiistaina. Maanantaina todetulle tartunnalle on altistuneita seitsemän ja tiistaina todetulle neljä henkilöä.
Molemmissa tartunnoissa on kyse uusista ja toisistaan erillisistä tartuntaketjuista. Tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, ettei kaupungin terveydenhuollossa ole tietoa siitä, mistä tartunnat ovat peräisin.
Lisäksi keskiviikkona terveydenhuollossa oli selvitettävänä tapaus, jossa toisella paikkakunnalla asuva henkilö on todettu koronapositiiviseksi ja hän oli ennen oireiden ilmaantumista altistanut vapaa-ajanviettotapahtumassa 13 loimaalaista henkilöä ja muutaman muulla paikkakunnalla asuvan henkilön. Heikkinen kertoo, ettei keskiviikkoaamusta kyseisestä tapauksesta oltu vielä todettu koronapositiivisia Loimaalla, mutta odotettavissa on, että altistuneiden joukosta todetaan tartuntoja lähipäivinä.
Oripäässä ei ole todettu uusia koronatartuntoja, eikä Oripäässä ole henkilöitä eristyksessä eikä karanteenissa.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 51 koronatartuntaa ja Oripäässä kaksi.