Loimaa saa valtiolta lisämiljoonan

0
Kuvituskuva/LL arkisto

LOIMAAN SEUTU Loimaan kaupunki saa kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta miljoona euroa. Valtiovarainministeriö tiedotti asiasta torstaina.
Loimaa siis saa valtiolta aiemmin kesällä hakemansa summan kokonaan. Se tarkoittaa 63 lisäeuroa kaupunkilaista kohti.
– On todella hieno asia ja yllättävääkin, että saamme rahaa toisena vuonna peräkkäin, kaupungin talousjohtaja Sari Laine toteaa.
– Mielestäni tämän rahan saaminen jo kertoo jotakin kaupungin taloudellisesta tilanteesta.
Budjetoimattomalle lisärahalle löytyy Laineen mukaan kyllä käyttökohteita.
– Kyseinen raha pitää mielestäni käyttää harkiten kestäviin asioihin. Yksi kohde on kaupungin ylimääräisistä kiinteistöistä luopuminen ja tasearvojen purku.

TUKIHAKULOMAKKEEN täyttäneet Humppila ja Oripää jätettiin tällä kerralla ilman avustusta. Humppila haki valtiolta lisämiljoonaa ja Oripää 700000:a euroa. Punkalaidun ja Ypäjä eivät lisätukea hakeneet.
Kuntien harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta haki peräti 149 kuntaa, ja haettu avustussumma oli yhteensä 345,0 miljoonaa euroa. Valtiovarainministeriö jakoi avustuksia 66 kunnalle yhteensä 60 miljoonaa euroa.
Harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta jaettiin kuusinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Syy isoon jakoon oli koronapandemia, joka on kurittanut kuntien taloutta monin tavoin.
– Harkinnanvaraisen tuen ennätyksellisen suuri hakija- ja saajajoukko osoittaa, kuinka poikkeuksellisia aikoja elämme. Korona on vaikuttanut myös isompiin kaupunkeihin, joita on saajien joukossa. Tukien myöntämisessä olemme noudattaneet niin aiempia tutuksi tulleita kriteerejä kuin myös huomioineet koronan vaikutukset ja jo maksetut koronaan liittyvät tuet, kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) toteaa valtiovarainministeriön tiedotteessa.

VIIME VUONNA Loimaan kaupunki sai samaista avustusta 950000 euroa.