Niina Nurmi on vuoden rekrytoija

0
Niina Nurmi työskentelee henkilöstöpäällikkönä loimaalaisessa Pemamekissä. Kuva: Jarkko Relander.

LOIMAA Loimaalainen Niina Nurmi on valittu vuoden rekrytoijaksi. Nurmen palkitseminen julkistettiin torstaina rekrygaalassa.

Nurmi työskentelee henkilöstöpäällikkönä Pemamekissä (LL 24.10.), ja hän on luotsannut viime vuosina vauhdilla kasvaneen perheyrityksen rekrytointia ja henkilöstöä kasvun tuomien muutosten mukana.

Viimeisen vuoden aikana Pemamek on rekrytoinut Nurmen johdolla lähes sata uutta ammattilaista ja myös korkean asiantuntijuuden paikkoihin.

Rekrygaalan tuomaristo kehuu Nurmea erityisesti muutosjohtamisen taidoista, mutta myös siitä, kuinka Nurmi on tuonut perinteiseen yritykseen moderneja rekrytointikäytäntöjä sekä kehittänyt perehdytys- ja koulutuskäytäntöjä. Nurmi saa kiitosta myös erinomaisen hakijakokemuksen luomisesta työnhakijoille.

– Voitto on iso tunnustus meidän tiimillemme, sillä eihän rekrytointi ole koskaan yhden naisen show. Rekrytointiprosessissa on aina mukana monta henkilöä. Otan siis vastaan tämän tunnustuksen nöyrin mielin, tuntuu etuoikeutetulta saada oman työn erittäin tärkeästä vastuualueesta tunnustusta, Nurmi kiittää.

Hänen mielestään hyvä rekrytoija etsii sellaista henkilöä, joka monipuolistaa työyhteisöä ja tuo siihen oman osaamisensa ja persoonansa lisää.

– Rekrytoijan pitää osata haastaa vallitsevia tai perinteisiä ajatusmalleja. Tärkeää on myös kyky ennakoida ja nähdä hieman pidemmälle: miten tietty työtehtävä tulee muuttumaan ja minkälaista osaamista siinä tarvitaan tulevaisuudessa.

Rekrygaala on rekrytointialan ammattilaiset yhteen kokoava tapahtuma, joka palkitsee vuosittain toimialan parhaat teot ja tekijät. Tapahtuman järjestää Duunitori Oy.

Tänä vuonna rekrygaala järjestettiin virtuaalisena lähetyksenä. Tapahtumassa julkistettiin vuoden ansioituneimman rekrytoijan lisäksi paras rekrytointikampanja, merkittävin rekrytointiteko sekä rekrytointialan kehittäjä.