Perusopetuksen opettajille maskisuositus

1
Loimaalle kirjattiin tiistaina neljä uutta tartuntaa. Kolme niistä liittyy lauantaina turkulaisesta tapahtumasta saatuun tartuntaan.

VARSINAIS-SUOMI Koronakoordinaatioryhmä suosittaa perusopetuksen opettajille ja muulle henkilökunnalle maskia.

Kouluissa ja oppilaitoksissa levinneet tartunnat ja niissä tapahtuneet altistumiset ovat vähentyneet viime viikkoina. Saman kehityssuunnan halutaan jatkuvan. Koulujen ja oppilaitosten laajojen altistusten välttämisellä saadaan turvattua tartunnanjäljityksen kapasiteettia.

Opettajien suositellaan käyttävän maskia tai vaihtoehtoisesti visiiriä perusopetustilanteissa koko Varsinais-Suomen alueella viimeistään maanantaina 30. marraskuuta. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Toisen asteen oppilaitoksissa, lukioissa sekä korkeakouluissa maskin käyttöä on Varsinais-Suomessa suositeltu 6. lokakuuta alkaen, kun maakunta siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen.

KORONAVIRUSTAUDIN ilmaantuvuus on laskenut Varsinais-Suomessa jonkin verran. Se on nyt 48,8 kahden viikon ajalta 100 000:a asukasta kohden (22.11., THL). Tämä on alle maan keskiarvon.

Uusia tartuntoja todettiin Varsinais-Suomessa viime viikolla 120 (16.–22.11.). Se on noin 20 tapausta vähemmän kuin edellisellä viikolla.

Maakunnan koronapandemiaryhmä arvioi tilanteen kehittymistä sekä mahdollisia uusia suosituksia ja rajoituksia vähintään viikoittain.

ONGELMANA koronainfektion leviämisen ehkäisyssä on koronan aiheuttamien oireiden moninaisuus. Tämä vaikeuttaa taudin tunnistamista ja korostaa sitä, että testiin tulee hakeutua herkästi.

– Osalla koronaviruksen aiheuttaman taudin oireet ovat selkeitä, mutta osalla vähäisiä ja jopa epätyypillisiä. Epätyypillisiä oireita voivat olla pelkästään ripuli, vatsatauti tai päänsärky. Tämän vuoksi testiin pitäisi mennä matalalla kynnyksellä ja koronaviruksen aiheuttamaa tautia myös epäillä herkästi, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Koronaohjausryhmä painottaa sitä, että oireisena ei pidä mennä töihin, kouluun eikä muualle ihmisten keskuuteen.

KORONAAN liittyvä sairaalahoidon tarve on pysynyt Varsinais-Suomessa kohtuullisena. Tyksissä oli koronavirustaudin vuoksi tiistaina hoidossa seitsemän potilasta.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.