Pitkä ilta kääntyi Hurrikaanin voittoon!

0

Hurrikaani – Tiikerit 3-2 (25-23, 19-25, 22-25, 25-22, 15-13)


Odotettavissa oli kahden tasaisen joukkueen kohtaaminen, sillä Tiikerit oli kolmantena ja Hurrikaani viidentenä sarjataulukossa. Tasaista vääntö peli sitten olikin. Ottelussa pelattiin koko rahan edestä viisi erää ja viimeinen ratkesi pienimmällä mahdollisella erolla. Hurrikaanilla olisi ollut myös mahdollisuus nousta sarjassa kolmannelle paikalle täydellä pistepotilla.

Tiikerit aloitti erittäin vahvasti ottamalla johdon pistein 2-7. Hurrikaani oli hätää kärsimässä, kunnes passari Santeri Välimaa alkoi vaatia hakkurilta sitä, mitä varten hän on. Santeri ruokki Samuli Kaislasaloa ja jälki oli sen näköistä kuin se Hurrikaanin pahimmillaan riehuessa voi olla. Kaislasalo oli aivan pitelemätön ja käytännössä hankki erävoiton Hurrikaanille.

Toisessa erässä hakkuria ei käytetty ensimmäisen erän tapaan ja Hurrikaani olikin alakynnessä. Tiikerit paransivat myös aloitussyöttöään, koska Hurrikaanin vastaanottoprosentti oli vain 38.

Kolmannessa erässä Hurrikaani vuorostaan aloitti terävästi ottamalla johdon 4-0. Tiikerit puolusti kuitenkin todella hyvin ja samalla joukkueesta löytyi uusia ratkaisijoita. Jere mäkinen oli vahva Power tip-hyökkäyksillään.

Neljänteen erään Tiikerit otti jälleen hurjan alun. Hurrikaani oli hätää kärsimässä ja tappiolla jo 4-10. Tästä alkoi Hurrikaanin takaa-ajo. Myös yleisön kannustus siivitti kotijoukkueen hurjaan juoksuun. Hurrikaanin vahva ote kesti erän loppuun asti ja lopulta jopa selvään erävoittoon.

Tiikerien hahmo oli joukkueen kapteeni Antti Leppälä, joka oli aivan pitelemätön keskihyökkäyksissään. Leppälää teki 21 pistettä ottelussa. Leppälä pystyi kääntämään hyökkäyksiä pahastakin paikasta ohi torjunnan. Ottelun jälkeen tiedusteltiin, että olisiko kädessä jopa ylimääräinen nivel, kun hän pystyy tuollaisiin suorituksiin.

– Ei mulla ylimääräistä niveltä tietääkseni ole. Nykyisen passarin kanssa on päästy pelaamaan jo pari vuotta, niin yhteinen sävel alkaa löytyä, Leppälä kertoi.

Viides erä kääntyi vain niukasti kotijoukkueelle, vaikka Hurrikaani pelasi erän 79%:n vastaanotolla ja otti jopa viisi torjuntaa.

– Pelattiin kolme hyvää erää. Puolustettiin kovaa. Meillä on sen tapaisia pelaajia, joiden vahvuus on siellä. Sitten Hurrikaani paransi otteitaan ja meillä oli vaikea päästä niskan päälle. Virhemäärä kasvoi. Neljäs erä harmittaa, koska se oli jo tulossa meille. Kaveri tuli kovaa takaa, pohti Tiikerien valmentaja Mikko Keski-Sipilä.

– Itse asiassa Tiikerit pelasi kolme ja puoli hyvää erää, mutta onneksi tarvittavat pisteet pystyttiin lopulta hankkimaan. Trillerihän tämä oli. Viides erä olisi voinut keikahtaa toisinkin päin, tuumi Jussi Heino.