Sairaalan osastoja koskevat yt-neuvottelut päättyivät – ei irtisanomisia

0
Loimaan kaupungin hyvinvointivaliokunta on päättänyt sairaalan akuutti kuntoutusosasto 2:n sulkemisesta ensi vuoden alusta alkaen.

LOIMAAN kaupungin syyskuussa käynnistämät sairaalan kuntoutusosastoja koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden tuloksena työnantaja ei irtisano henkilöstöä.
– Kaikille osastoilla työskennelleille löydettiin työ Loimaan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista, sote-johtaja Timo Hokkanen kertoo.
Hän lisää, ettei prosessin ja neuvotteluiden aikana henkilökuntaa ole irtisanoutunutkaan.
Kaupungin tiedotteen perusteella suurin osa työntekijöistä jatkaa työtä sairaalaosastolla tai perustettavassa avosairaalassa.
– Myös avoterveydenhuoltoon, kotihoitoon ja 65-vuotta täyttäneiden omaishoitoon siirtyi henkilökuntaa osastoilta, Hokkanen sanoo.
Neuvotteluiden piirissä oli 66 hoitohenkilökuntaan kuuluvaa kaupungin palkkalistoilla olevaa henkilöä, pois lukien lääkärit (LL 1.9.).
Neuvotteluiden aikana kaupungin hyvinvointivaliokunta päätti sairaalan akuutti kuntoutusosasto 2:n sulkemisesta toistaiseksi ensi vuoden alusta alkaen. Kaupunki päätti osaston sulkemisesta sen jälkeen, kun neuvottelut seutukunnallisesta vuodeosastosta keskeytettiin.
Yt-neuvotteluissa ja kuntoutusosasto 2:n sulkemisessa on ollut kyse kaupungintalouden sopeuttamisesta. Hokkanen kertoo sairaalaosastojen muutoksen nettovaikutuksen olevan 400 000 euroa vuodessa.
– Vertailu on tehty vuoteen 2019, koska tuolloin on ollut lähes koko vuoden osastot käytössä. Tämä arvio on itse asiassa tehty jo vuoden 2020 talousarvioon, kun yhtenä säästövaihtoehtona tätä esitettiin.