Saviseutulaisväriä All Together Now Suomi -ohjelmassa

0
Lauantai-iltana päästään näkemään loimaalaisittain jännittävää laulukilpailua, kun Nelosen All Together Now Suomi -ohjelmassa nähdään Nina Newton (sininen mekko) sekä duetto Henrika Ojala ja Hanna Kanasuo (edessä). Kuva: Nelonen/Jaakko Kahilaniemi

LOIMAA Nelosella syksyllä aloittanut uusi laulukilpailuohjelmaformaatti nimeltään All Together Now Suomi jatkuu lauantaina saviseutulaisittain jännittävissä merkeissä. Estradilla kuullaan Loimaalta kotoisin olevaa Nina Newtonia (o.s. Riuttaskorpi) sekä duettona laulavia Henrika Ojalaa ja Hanna Kanasuota. Ojala on lähtöisin Ypäjältä ja työskentelee nykyään opona Loimaan lukio- ja ammattiopisto Novidassa.
Sekä Newton että Ojala ja Kanasuo tulivat lähteneeksi kilpailuun mukaan ystävien kannustamina.
– Ensin en ollut kovin innostunut kilpailusta, mutta lopulta siellä oli tosi hauskaa ja hyvä meininki, Newton kertoo kuvauksista.
Myös Ojala ja Kanasuo kehuvat kisapäivää.
– Vielä kotimatkallakin oli ihan törkeän hyvät fiilikset ja oli sellainen olo, että lisää tätä, he ylistävät kuvauspäivän antia, mistä ei glamouriakaan puuttunut, kun Suomen ykkösmeikkitaiteilija Raili Hulkkonen viimeisteli esiintymistyylin.

Sekä Newton että Kanasuo ovat osallistuneet ennenkin laulukisoihin, ja molemmilla on taskussaan karaokelaulun Suomenmestaruus. Lisäksi Newton sanoo olleensa mukana muun muassa The Voice of Finlandissa ja Tangomarkkinat -laulukilpailussa.

Ohjelmassa ensimmäistä kertaa duettona esiintyneet Ojala ja Kanasuo sanovat saaneensa uutta potkua laulukilpailusta. Esiintymiskokemusta heillä molemmilla on jo pitkältä ajalta erinäköisissä kokoonpanoissa, mutta nyt on tarkoitus lähteä keikkailemaan kahdestaan nimellä Hanna ja Henrika.
– Tämä päätös tuli ohjelman myötä, naiset sanovat ja odottavat nyt kovasti koronarajoitusten loppumista.
He kertovat saaneensa ohjelmasta myös paljon itsevarmuutta, ja tuomareiltakin oli tullut kannustavaa palautetta.
– Olen meistä tosi ylpeä, kun kaksi tällaista äiti-ihmistä uskaltaa vielä tässä iässä heittäytyä. Näytämme mielestäni myös lapsillemme hyvää esimerkkiä, Henrika kehuu ja sanoo kilpailun olleen myös lapsille iso juttu.
Ammatikseen kumpainenkaan ei kuitenkaan musiikkia aio tulevaisuudessakaan tehdä. Henrikalla oli haaveita vielä nuorena olemassa, mutta ne hän hautasi ja totesi musiikin sopivan paremmin pelkäksi harrastukseksi.
– Kyllä normaali elämä on ihanampaa, mutta välillä on kiva leikkiä laulajaa, Hanna nauraakin.

Nina Newton puolestaan kertoo nykyisin opiskelevansa matkailualaa, ja tulevaisuudessa hän toivoo pystyvänsä yhdistämään matkailun ja musiikillisen puolensa.
– Veri vetää koko ajan maailmalle, ja minua kiinnostaa eri kulttuureiden musiikillinen anti, josta saan itselleni uutta potkua ja inspiraatiota, hän kuvailee.
Nina sanoo olevansa musiikin kanssa päivittäin tekemisissä enemmän ja vähemmän ammatillisesti. Hänen kynästään onkin vuosien varrella syntynyt niin sanoja kuin sävelmiä sekä itselle että toisille. Parhaillaan työn alla on suomenkielinen levy.