Joulu oli poliisille tapahtumarikas

0

LOIMAAN SEUTU Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Loimaan keskustassa murtauduttiin kahteen liikekiinteistöön. Toisessa kohteessa paikkoja oli selvästi pengottu, mutta mitään ei havaittu kummastakaan liiketilasta anastetuksi. Asiaa tutkitaan varkauden yrityksenä.
Poliisi tutkii toisesta kiinteistöstä saatua valvontakameranauhaa sillä olettamuksella, että tekijä on kummassakin tapauksessa sama.

JOULUPÄIVÄN ja tapaninpäivän välisenä yönä poliisi hälytettiin Pöytyälle yksityisasuntoon. Ilmoituksen perusteella asunnossa oli riehuttu ja käytetty LSD:tä. Tilannetta lähdettiin selvittämään kolmen partion voimin.
– Riehuja, joka ei ollut asunnon omistaja, kertoi, että asunnossa olisi käytetty LSD:tä. Rikosteknisessä laboratoriossa todennetaan, mitä huumausainetta on käytetty, mutta LSD:tä sieltä ei ole nyt löytynyt vaan vähäinen määrä kannabista, Lounais-Suomen poliisin rikoskomisario Kristiina Kontio kertoo.
Tapausta tutkitaan virkavallan vastustamisena ja huumausainerikoksena.

JOULUPÄIVÄNÄ Yläneellä kaupan pihalta otettiin käynnissä ollut moottoriajoneuvo luvatta käyttöön. Tapauksesta seurasi takaa-ajo. Poliisi menetti näköyhteyden autoon, joka löytyi sittemmin hylättynä Ruskolta.
Koirapartio sai kiinni kaksi Turun seudulla asuvaa henkilöä, joita epäillään käyttövarkaudesta. Oletettu kuljettaja antoi kiinnioton yhteydessä suoritetussa huumepikatestissä positiivisen tuloksen.

LOUNAIS-SUOMEN poliisilla oli hälytystehtäviä jouluaaton aamun ja sunnuntaiaamun välillä yhteensä 834 kappaletta. Kontiolla ei ole tarkkaa tietoa, kuinka moni hälytyksistä osui Loimaan seudulle. Hän kuvaa joulun pyhien tehtäviä korona-ajalle tyypillisiksi. Baaritappelut jäivät vähäisiksi, mutta kotihälytyksiä sen sijaan selviteltiin useammassa osoitteessa.
– Tapahtumia oli, mutta yleisilmeeltään viikonloppu ei eronnut normaalista. Kotihälytyksiä on joka viikonloppu, ja huumausaineet liittyvät näihin usein.
Lounais-Suomen poliisi odottaa uudenvuodenaatosta ja tulevasta viikonlopusta vilkasta.
– Uusivuosi on perinteisesti juhlimisen aikaa. Toivomme tietysti, että ihmisillä olisi järki päässä ja kotibileitä ei järjestettäisi, mutta kyllä meillä sellainen olettamus on, että kotibileitä joudutaan tyhjentämään, Kontio toteaa.