Keskuskoulun vesi juontikieltoon

0

LOIMAAN Keskuskouluun annettiin veden käyttökielto juomavetenä tiistaina iltapäivällä. Syynä on vähäinen kolibakteerilöydös.
Keskuskouluun asennettiin viime viikon perjantai-iltana koulun päättymisen jälkeen mangaanin suodatuslaitteisto, koska koulussa on havaittu ajoittain mangaania vesijohtovedessä. Mangaania on saattanut irrota runkovesijohdoista kaupungin keskusta-alueella tehtyjen huoltotöiden yhteydessä.
Maanantaina koululta otettiin vesinäyte veden puhtauden varmistamiseksi, ja laite otettiin pois käytöstä vesinäytteen tuloksen valmistumiseen saakka. Tiistaina iltapäivällä laboratorio ilmoitti, että näytteestä oli löytynyt yksi kolibakteeri E.
Maanantaina ja tiistaina vettä ei johdettu käyttöön laitteen läpi, mutta on mahdollista, että kiinteistön sisäiseen putkistoon on jäänyt pieni määrä laitteen läpi johdettua vettä. Tämän vuoksi vedelle annettiin käyttökielto juomavetenä varotoimenpiteenä, Loimaan Vesi -liikelaitos tiedottaa.
Keskuskoulun rehtori tiedotti bakteerilöydöksestä koulun henkilökuntaa heti, kun näytetulos saatiin.

KESKIVIIKKONA aamulla koulussa otettiin neljä uutta vesinäytettä. Kun niiden tulokset valmistuvat, päätetään mahdollisista jatkotoimista.
– Terveysvalvontaviranomaisille on ilmoitettu asiasta viipymättä, ja heidän mielestään terveysriski on erittäin pieni, Loimaan Veden johtaja Ari Kaunisto sanoo.
– Mikäli koulussa viikonlopun tai alkuviikon aikana vettä juonut saa vatsaoireita, on heitä pyydetty tarvittaessa olemaan yhteydessä terveyskeskukseen.
Keskuskoulussa on ollut tällä viikolla lähinnä koulun henkilökuntaa.