Kokoontumisrajoitus kymmeneen henkilöön sisätiloissa, 20:een ulkona

0
Omikron-muunnos leviää herkästi ja nyt myös Loimaalla. Muistetaan turvavälit.

VARSINAIS-SUOMI Kokoontumisrajoitukset kiristyvät Varsinais-Suomessa torstaista 3. joulukuuta alkaen. Kiristysten taustalla on heikentynyt koronatautitilanne. Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti uusista kokoontumisrajoituksista keskiviikkona.

Sisätiloissa voi järjestää korkeintaan kymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kun niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kun niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

– Maakunta on kiihtymisvaiheessa, pois lukien Pohjois-Satakunta, joka on leviämisvaiheessa. Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen toimii vastuullisesti. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene. Korostamme, että on tärkeää noudattaa myös kuntien ja sairaanhoitopiirien antamia suosituksia, avi tiedottaa.

AVI PAINOTTAA myös, että sallituissa kokoontumisissa pitää noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1–2 metrin turvavälin ylläpitämiseen.

Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.

Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

RAJOITUKSET ovat voimassa 23.12. saakka.