Koronasuositukset vaikuttavat etenkin kaupungin liikuntapalveluissa

0
LL Arkisto

LOIMAA Varsinais-Suomen koronapandemian koordinaatioryhmän antamat uudet suositukset ovat näkyneet Loimaan kaupungin palveluissa torstaista saakka.

Liikuntapalveluissa kaikki aikuisten eli yli 20-vuotiaiden sisä- ja ulkotiloissa tapahtuva harrastustoiminta on keskeytetty.

Kaupungin kaikki sisäliikuntapaikat ja Melliläjärven rantasauna on suljettu muuten kuin lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta. Päätös koskee uimahallia, liikuntasaleja, kuntosaleja ja koulujen tiloja.

Koululais- ja päiväkotiryhmät voivat käyttää liikuntapaikkoja tehtyjen varausten mukaan osana opetusta ja varhaiskasvatusta. Koulujen opetussuunnitelman mukainen uimaopetus järjestetään.

Alle 20-vuotiaiden seuratoiminta voi jatkua sisäliikuntatiloissa, jos turvavälit kyetään pitämään kaikessa harjoittelussa.

Kaupungin ulkoliikuntapaikat pidetään auki.

KIRJASTOT ovat yhä avoinna, ja pikainen asiointi kirjastoissa on mahdollista, mutta lukupaikat ovat kokonaan poissa käytöstä. Tarvittaessa, jos kirjastojen aukiolo aiheuttaa riskejä, ne voidaan sulkea.

Kaupunki pitää nuorisotilat edelleen auki, jos tiloissa olevat voivat säilyttää riittävät turvavälit.

Työväenopiston ja musiikkiopiston kohdalla aikuisille järjestettävä yksilö- ja ryhmätoiminta keskeytetään. Opetus voidaan mahdollisuuksien mukaan antaa etäopetuksena. Päätökset koskettavat vain aikuisille järjestettävää toimintaa.

Kaupunki ehti jo aiemmin viime viikolla päättää Loimaan työväenopiston ja liikuntapalveluiden aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämisestä (LL 28.11.).

PERUSOPETUS jatkuu lähiopetuksena. Kouluissa hyödynnetään tarvittaessa määräaikaista etäopetusta, jos tartuntaketjuja ilmenee.

Varhaiskasvatus jatkuu opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden ja suositusten mukaisesti.

Palveluihin ja toimintoihin vaikuttavat muutokset kestävät 23. joulukuuta asti. Kaupungin sivistysjohtaja Manne Pärkö kertoo, että tilannetta arvioidaan todennäköisesti uudelleen ennen joulua ja päätetään jatkotoimenpiteistä.

– Suurella todennäköisyydellä rajoitustoimenpiteet jatkuvat, mutta siitä päätetään ja tiedotetaan myöhemmin.