Loimaalla yksi uusi koronatartunta

0
Omikron-muunnos leviää herkästi ja nyt myös Loimaalla. Muistetaan turvavälit.

LOIMAALLA alkuviikosta otettujen koronanäytteiden seasta on löytynyt yksi uusi positiivinen näyte. Tartunta on peräisin ulkomailta, ja se todettiin tiistaina. Koska ulkomailta saapunut henkilö oli ollut omaehtoisessa karanteenissa matkalta paluun jälkeen, altistuneet rajoittuvat tartunnan saaneen lähipiiriin.

– Tartuntaketju on hallinnassa, tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen vakuuttaa.

Infektio ei ole aiheutunut niin kutsutusta uudesta virusmuunnoksesta, jota on havaittu muun muassa Isossa-Britanniassa.

KESKIVIIKKONA eristyksissä oli kolme koronapositiivista henkilöä. Lisäksi kahdeksan ihmistä oli karanteenissa. Tartuntatapauksia on THL:n tilastoihin kirjattu nyt 66.

Oripäässä ei ole tällä viikolla ilmennyt uusia tartuntoja, eikä yhtään ihmistä ole asetettu karanteeniin terveydenhuollon toimesta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri muistuttaa viettämään vuodenvaihdetta ja muita talven juhlia vain oman ydinperheen kesken. Sukukokouksia tai kaverijuhlia ei tule järjestää eikä myöskään kiertää vierailuilla paikasta toiseen.

LOIMAAN perusterveyspalveluiden henkilöstö keskusteli keskiviikkoiltapäivällä koronarokotuksista sairaanhoitopiirin kanssa. Istunto ei kuitenkaan vielä tarjonnut käytännön suuntaviivoja. Mari-Kaisa Heikkinen kertoi asian käsittelyn jatkuvan oman väen kesken.

– Alamme saada pieniä määriä rokotteita hyvin pian, mutta ensin meidän pitää suunnitella, paljonko niitä otamme. Ensin rokotetaan henkilökunta.