Loimaan Lehden verokone on nyt auki: Katso yli 5 000 varsinaissuomalaisen verotiedot

0

Loimaan Lehden verokone avautuu nyt kokonaisuudessaan verkossa. Koneessa on yli 5 000 varsinaissuomalaisen tiedot. He ovat ansainneet yli 100 000 euroa ansio- tai pääomatuloja tai näitä tuloja yhteensä.

Voit nyt etsiä verotietoja myös nimen perusteella.

Loimaan Lehti ja moni muu suomalainen mediatalo jätti verokoneen julkaisematta 3. marraskuuta. Toimenpiteellä mediatalot halusivat kiinnittää huomiota verotietojen saatavuuteen ja avoimuuteen. Verohallinto on linjannut, että yli 100 000 euroa ansaitsevalla on mahdollisuus kieltää verotietojensa julkaiseminen medialle toimitettavassa verolistauksessa. Verotiedot eivät kuitenkaan ole salaisia, vaan ne löytyvät edelleen Verohallinnosta nimellä kysymällä.

Tänä vuonna noin 4 000 henkilöä oli pyytänyt tietojensa poistamista medialistasta, osa heistä Varsinais-Suomesta.

Varsinais-Suomen verokoneessa on nyt mukana henkilöitä, jotka olivat kieltäneet tietojensa luovuttamisen. Verolista ei kuitenkaan ole täydellinen, sillä osa nimistä ja tiedoista saattaa olla edelleen piilossa.