Taiteen kannustusapuraha myönnettiin Raija Kourille

0
Kotiseutuneuvos ja tietokirjailija Raija Kouri. Kuva: LL arkisto / Kiti Salonen.

LOIMAAN kaupungin tämän vuoden taiteen kannustusapurahan saa Raija Kouri. Apuraha on 700 euroa, ja sen myöntämisestä päätti sivistysvaliokunta.

– Kotiseutuneuvos ja tietokirjailija Raija Kouri on pitkäjänteisellä työllään rikastuttanut Loimaan kulttuurielämää useilla kirjoillaan käsitellen moninaisia aiheita Loimaan murteesta aina Taideseuran värikkäisiin vaiheisiin. Saviseudun Joulun aktiivisena kirjoittajana ja päätoimittajana Kouri on myös välittänyt tietoa ja tarinoita moneen kotiin, sivistysjohtaja Manne Pärkö perustelee valintaa.

Taiteen kannustusapuraha myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle yleensä vuoden aikana tehdyn työn kannustamiseksi, mutta se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta toiminnasta Loimaan taide-elämän edistämiseksi. Kannustusapurahaa ei voi hakea, mutta valiokunta voi ottaa vastaan ehdotuksia.

Taiteen kannustusapurahaa on myönnetty Loimaalla vuodesta 1980. Viime vuonna apuraha myönnettiin Laura Kilpiölle.