Vesiliikelaitoksen yhtiöittämisvalmistelut keskeytettiin

0
Valtuusto äänesti kahteen otteeseen vesiliikelaitoksen yhtiöittämisestä.

LOIMAAN Vesi -liikelaitoksen ja Ypäjän kunnan vesihuoltolaitoksen yhtiöittämisvalmistelu keskeytetään. Asiasta päätti maanantai-iltana kokoontunut Loimaan kaupunginvaltuusto kaupunginhallituksen ehdotuksen pohjalta.
Keskustan valtuustoryhmä yritti vielä valtuustossa viedä eteenpäin vesiliikelaitoksen yhtiöittämisvalmistelua, mutta yritys kaatui kahteen äänestykseen.
Valtuutettu Pekka Ahokas (kesk.) esitti, että valtuusto laittaa asian uudelleen valmisteluun ja pyytää talousjohtajaa ja vesiliikelaitoksen johtajaa valmistelemaan, millaiset taloudelliset vaikutukset on, jos jatketaan liikelaitoksena tai yhtiöitetään. Asian käsittely olisi siirretty ensi vuoden ensimmäiseen valtuustoon.
Ahokkaan muutosesitys hävisi äänin 27–16. Ahokkaan esityksen puolesta äänestivät keskustan valtuutetut, Laura Kilpiö (vihr.) ja vesiliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja, valtuutettu Mika Helin (vas.).
Asian käsittely jatkui, ja Ahokas uudisti kaupunginjohtajan alkuperäisen ehdotuksen eli valtuusto hyväksyy yhtiöittämisen liiketoimintakauppana ja tavoitteen, että perustettava yhtiö aloittaa toimintansa ensi vuoden aikana.
Ahokkaan toinenkin muutosesitys hävisi lukemin 27–16. Valtuutetut äänestivät vastaavalla tavalla kuin ensimmäisessä äänestyksessä.
Valtuuston päätöksen pohjalta Loimaan vesiliikelaitoksen ja Ypäjän vesihuoltolaitoksen yhteistyötä jatketaan, kuten tähänkin saakka. Loimaan kaupunki myy tarvittavia palveluita Ypäjän kunnalle.

 

Lue lisää 10.12.2020 lehdestä