Villisika ammuttiin jahdin päätteeksi Onkijoella

0
Janne Yli-Puntari onnistui kaatamaan villisian. Villisian metsästäminen on vuodesta 2016 lähtien ollut sallittua ympärivuotisesti.

LOIMAA Paikalliset metsästäjät pääsivät perjantaina täkäläisittäin harvinaisen saaliin eli villisian jäljille. Ilmeisesti läpikulkumatkalla olleesta villisiasta tehtiin ensimmäinen havainto torstaina aamulla Virttaalla, jossa se tallentui riistakameraan.
Metsästäjien whatsapp-ryhmä alkoi piippailla perjantaina kiivaasti, kun samainen sika oli liikkunut lähemmäksi Loimaan keskustaa ja havaittiin esimerkiksi ylittämässä Vanhaa Alastarontietä. Jahdin tiimellyksessä villisika nähtiin myös Ysitien riista-aidan takana sekä jäteaseman tuntumassa.
Villisika herätti laajaa kiinnostusta, ja sen perään lähti kaikkiaan viitisentoista metsästäjää.
Tappavaan sihtiin sen sai Loimaan Jahtimiesten puheenjohtaja Janne Yli-Puntari, jolle villisian kaato oli ensimmäinen laatuaan. Sika saavutti maallisen vaelluksensa pään Onkijoella sijaitsevan Lavomäentien varrella.
Yli-Puntarin mukaan ammuttu eläin on 5–6 vuotias karju ja sen elopaino on noin 150 kiloa.
Kaadon jälkeen metsästäjät nylkivät eläimen ja lähettivät siitä näytteet eläinlääkärille mahdollisten trikiinien varalta.