Ehdolla jo lukuisia yrittäjiä – uusi Meidän Loimaa -lista kuntavaaleihin puolueiden ulkopuolelta

0
LL Arkisto

Loimaalle tulee kuntavaaleihin pitkästä aikaa puolueista riippumaton valitsijayhdistys. Ryhmittymä on ottanut nimekseen Meidän Loimaa.

Mukana ovat jo muun muassa Pasi Markula, Jyrki Koenkytö, Jari Koivusaari, Lasse Laaksovirta, Toni Nurminen, Tero Pietiäinen, Toni Sundqvist, Mika Vainio ja Riikka Ollila.

Kaikki eivät ole lähdössä ehdokkaiksi, koska esimerkiksi valitsijayhdistykseen tarvitaan asiamiehiä ja muuta väkeä, Pasi Markula kertoo.

Hänen mukaansa ryhmittymän perustamisen taustalla on se, että monella on hinku lähteä vaikuttamaan oman kunnan asioihin, mutta he eivät halua tai pysty syystä tai toisesta tunnustamaan niin sanotusti väriä, eli olla jonkun tietyn puolueen ehdokas.

–  Ajamme puhtaasti Loimaan parasta, Pasi Markula kuvaa ryhmittymän tausta-ajatusta.

He ovat huolissaan väkiluvun vähenemisestä ja haluavat Loimaalle enemmän yrityksiä.

-Yksin ei saa aikaan ja haemme Loimaan parasta tietenkin yhteistyössä muiden kanssa. Emme ole siis ketään vastaan.

-Aina sanotaan, että on helppo huudella sivusta. Kun lähdetään mukaan vaikuttamaan, niin ei huudella sivusta, hän evästää ja kannustaa yhteisten asioiden ajamisesta kiinnostuneita lähtemään mukaan.

Hän toteaa, että mukaan voi tulla vaikka olisi puolueenkin jäsen ja toivoo ehdokkaaksi muutenkin kaikenlaisia ihmisiä. Jokaisen ehdokkaan pitää kerätä 10 kannattajanimeä.

-Ajatuksena on, että äänestettäisiin ihmistä eikä puoluetta, Jyrki Koenkytö sanoo.

Meidän Loimaa -ryhmittymä on tähän mennessä kerännyt mukaansa enimmäkseen yrittäjiä. Osa on ollut aiemminkin mukana kuntapolitiikassa tai ehdolla: esimerkiksi Pasi Markula on ollut keskustan kunnanvaltuutettuna aiemmin, Riikka Ollila kokoomuksen ehdokkaana kuntavaaleissa 2017 ja Mika Vainio on ollut perussuomalaisten listalla ehdokkaana kuntavaaleissa 2012.

 

Ryhmän perustajat ovat olleet yhteydessä Suomen sitoutumattomat -yhdistykseen ja saaneet sieltä apua.

-Yhdistyksestä on kerrottu, että vaaleihin on tulossa puolueiden ulkopuolisia ryhmittymiä nyt paljon, Pasi Markula sanoo.

-Ihan helpoksi tällaisen valitsijayhdistyksen perustamista ei ole tehty. Siitä ovat puolueet  pitäneet huolen.

Lue lisää 30.1.2021 lehdestä