Hurrikaani Suomen cupin finaaliin

0

Savo Volley – Hurrikaani 2-3 (21-25, 25-22, 28-26, 24-26,11-15)

 

Hurrikaani kaatoi lauantaina kauden komeetan Savo Volleyn jännittävässä viisieräisessä ottelussa. Tällä voitolla Hurrikaani selvitti tiensä huomiseen Suomen cupin finaaliin, joka on nähtävissä suorana TV2:ssa klo. 19.10.

 

Hurrikaani aloitti ottelun vahvalla puolustuspelillä. Erän puoliväliin mennessä Hurrikaani oli kerännyt jo kolme torjuntapistettä SaVon onnistumatta kertaakaan. Lisäksi Hurrikaani likisti virheensä olemattomiin. Koko paketti toimi hyvän vastaanoton mahdollistaessa laadukkaan passipelin. Erän ehdoton hahmo oli keskitorjuja Mikko Suomalainen kuudella pisteellään, joista kolme tuli torjunnoilla. SaVon pelätty hakkuri Lelu Ojansivu pysyi erässä täysin pimennossa.

 

Toinen erä alkoi SaVon tahdittamana. Jussi Heinon aikalisän jälkeen Hurrikaani kiri kuitenkin rinnalle 15-15-tilanteeseen Mikko Suomalaisen kahdella peräkkäisellä ässäsyötöllä. 18-20 tappioasemassa SaVo puolestaan kokoontui aikalisälle. Valmentaja Timo Tolvanen sai ryhmäänsä vauhtia niin, että SaVo nousi 23-20 johtoon. Tässä vaiheessa Olli-Pekka Ojansivukin otti ensimmäisen kerran roolia ottelussa. Ero erän lopussa oli liian suuri Hurrikaanin kiinni kurottavaksi ja SaVo tasoitti ottelun erälukemiin 1-1.

 

Kolmas erä eteni tasapisteissä, kunnes Hurrikaani onnistuu repäisemään 16-20 johdon. Tämän jälkeen SaVo laittoi uuden vaihteen pykälään ja vei seuraavat pisteet 6-1. Erä eteni tämän jälkeen jatkopalloille asti erän päättyessä lukemiin 28-26. Loppuerän hahmo oli veteraani Antti Siltala, joka otti vastuuta hyökkäysratkaisuissa.

Hurrikaani vei neljättä erää selvästi tilanteeseen 6-11, jolloin SaVo vaihtoi Australialaisen Malachi Murchin Mikko Räsäsen tilalle. Murch toi uutta puhtia kentälle ja SaVo kuroi tilanteeksi 14-15. Tällöin puolestaan Jussi Heino haki virtaa vaihtamalla Eemeli Koukin Tapio Toiviaiseen. Toiviaisen tulo kentälle auttoi Hurrikaanin taas kolmen pisteen johtoon. Erän loppu aaltoili jopa kolmen pisteen putkissa puolelta toiselle, mutta jatkopisteillä Hurrikaani vei neljännen erän Murchin hyökkäysvirheellä.

Viides erä kulki tasaisissa merkeissä aina 7-7-tilanteeseen asti. Tämän jälkeen Hurrikaani vei ja SaVo vikisi. Samuli Kaislasalo pelasi sitä paremmin mitä pidemmälle ottelu eteni. Hurrikaanin taistelun ilmentymä oli libero Matti Toivolan hakupallo kaukaa kentän takaa.