Hurrikaani taistellen cup-tappioon

0

Suomen cupin finaali päättyi Hurrikaanin osalta harmittavasti 1-3 (21-25, 21-25, 25-23, 28-30) tappioon. Kahden selvähkön tappioerän jälkeen taisteluilme kuitenkin löytyi ja erittäin lähellä oli ratkaisun siirtyminen viidenteen eräänkin.

 

Eemeli Kouki aloitti hurlumhei-meiningillä ensimmäisen erän syötöt ja runttasi kaksi peräkkäistä ässää VaLePan kenttään vieden Hurrikaanin heti 2-0 johtoon. Sen jälkeen roolia otti VaLePan kuitenkin ex-Hurrikaani Sakari Mäkinen, jota passari Mikko Esko alkoi ruokkia. Mäkinen tappoi kaikki kolme seuraavaa palloa. Hurrikaanin leiristä puolestaan hakkuri Samuli Kaislasalo vastasi hyökkäystehoista. Eemeli Kouki jatkoi ässäputkeaan yhdellä heti seuraavalla syöttökierroksella. Tästä Hurrikaanin ensimmäisen erän tehojakso alkoi ja ero kasvoi viiteen pisteeseen tilanteessa 16-11. Janne Kangaskokon käyttämät kaksi aikalisää kuitenkin tehosivat niin, että VaLePa nousi rinnalle ja lopulta myös ohi.

 

Toista erää vietiin tasapistein aina 6-6-tilanteeseen, jolloin passariveteraani Mikko Esko käveli syöttöruutuun. Eskon pyssyttäessä Hurrikaanin vastaanotolle tuli synkkä hetki. Passari Välimaa joutui juoksemaan pallojen perässä ja hyökkäyksiltä lähti terävin kärki pois. Eskon syöttövuoro kesti aina 6-13-tilanteeseen asti. Käytännössä erä ratkesi jo tässä vaiheessa, vaikka Hurrikaani onnistuikin kaventamaan erän lopussa. Kahden erän jälkeen Hurrikaanilla oli vain kaksi torjuntapistettä koossa. Hyökkäyksen vaimennuksia kertyi runsaasti, mutta eilisen kaltaiset torjuntatehot olivat vain muisto.

 

Kolmannessa erässä Hurrikaani oli koko erän ajan 2-4 pistettä jäljessä, kunnes valmentaja Jussi Heino vaihtoi 7-11-tilanteessa Niklas Seppäsen Tapio Toiviaiseen. Hurrikaani kiri lopulta tasoihin 18-18-tilanteessa ja ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 22-21. Osaltaan alakuloisen erän alun jälkeen Hurrikaani nousi kuin nousikin erävoittoon siihen asti pitelemättömästi hyökänneen ruotsalaiskeskitorjuja Petterssonin kupituksella.

 

Hurrikaanin räväytti neljännessä erässä kolmen pisteen johdon tilanteessa 6-3. Hurrikaani nappaa heti erän alussa myös kolme kipeästi kaivattua torjuntapistettä. 11-8-johtotilanteesta Hurrikaani tekeminen yhtäkkiä heikkeni ja VaLePa siirtyi taas 11-12 johtoon. Koko loppuerän joukkueet etenivät jännittävästi piste pisteeltä aina jatkopalloille saakka. Lopulta erää tahkottiin loppulukemiin 28-30 VaLePan hyväksi.