Hurrikaanille vierasvoitto kotisalissa

0

Hurrikaani ja Lakkapää.com ottivat yhteen jo toisen kerran viikonloppuna. Tällä kertaa kyseessä oli tammikuun alusta siirretty Lakkapään kotiottelu, joka pelattiin kuitenkin Loimaalla. Syy siirtoon oli taloudellinen. Molemmat seurat säästivät kuluja järjestelyssä. Hurrikaani voitti ottelun jälleen 3-1 (27-29, 25-21, 25-18, 25-18).

Hurrikaani aloitti lähes eilisellä kokoonpanolla, mutta Eemeli Koukin tilalla oli istutettu Tapio Toiviainen. Ensimmäinen erä oli äärimmäisen tiukka. Piste-ero ei revennyt kahta pistettä suuremmaksi kummankaan eduksi erän aikana. Erää pelattiin myös jatkopalloille asti. Hurrikaanilla oli kaksi ja Lakkapäällä kolme eräpalloa, joista viimeinen toi ratkaisun Lakkapään torjuessa Niklas Seppäsen hyökkäyksen.

Toinen erä jatkui ensimmäisen malliin vuorotellen pisteitä tehden. Vasta tilanteessa 14-11 ero kasvoi ensimmäistä kertaa kolmeen pisteeseen. Erän alkupuolella Seppänen puolestaan torjui kahdesti Lakkapään syömähampaan, Eetu Häyrisen hyökkäyksen. Passarin luotto hakkuriin hävisi ja Häyrinen teki erässä vain kaksi hyökkäyspistettä. Seppäsen yksilösuoritukset pohjustivat myös Hurrikaanin erävoiton ja tilanteen eriksi 1-1.

– Kahden erän jälkeen meidän hyökkääminen lähti ihan lapasesta. Virhekontrolli katosi täysin. Paljon tuli passeja, mutta ei alkanut painaa kuitenkaan. Ensi viikonloppunakin on kovat vastukset (Akaa-Volley ja VaLePa) sinne täytyy saada vauhtia lisää, Eetu Häyrinen pohti otteitaan.

Kolmannessa erässä Häyrisen jalka alkoi sivullisen silmin kuitenkin painaa. Lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 96 tehtyä hyökkäystä tekivät tehtävänsä. Teho laski lauantaista radikaalisti. Tilanteessa 20-14 Lakkapää vaihtoi myös passarin Jonne Väisäsestä Lasse Jänttiin. Toivottua piristystä vaihdosta ei kuitenkaan ilmaantunut, vaan Hurrikaani lasketteli iloisesti erävoittoon. Tarkkakorvaiset saattoivat kuulla myös sen kuuluisan selkärangan Lakkapäältä katkeavan.

Neljännessä erän alussa Lakkapään yleispelaaja Zhukov otti vastuuta hyökkäyspelissä ja onnistui ajoittain erinomaisesti. Taso vaihteli kuitenkin ottelun aikana liikaa eikä Zhukovista ollut johtavaan rooliin. Kolmannen erän tapaan Hurrikaani oli omaa luokkaansa. Ottelun parhaina palkittiin Peter Vuorinen ja Dimitriy Baranov.

– Eilen jo puhuin, että Hurrikaanilta ei kärsivällisyys lopu. Aloimme tehdä valtavan määrän virheitä ja Hurrikaani meni menojaan. Niitä vastaan ei voi pelata tällä lailla, kun tänään pelattiin, Lakkapään valmentaja Jukka Tuovinen analysoi joukkueensa otteita.

– Pelattiin tasaisesti. Lakkapää oli hyvä alussa, mutta hyytyi sitten. Uskottiin, että tasaisella pelillä pärjätään ja niin pärjättiinkin. Santeri levitti peliä tänään aika hyvin. Mukavasti pääsivät kaikki hyökkäyksen makuun. Pieni huili huomenna ja sitten taas pajalle. Kohta edessä onkin cup-viikonloppu, Jussi Heino suunnitteli tulevaa.