Kaupunginhallituskin päätyi kahden terveysaseman kannalle

0
LL Arkisto

LOIMAAN kaupunginhallitus ei lämmennyt kaupunginjohtajan esitykselle yhdestä terveysasemasta, vaan ehdottaa hyvinvointivaliokunnan tavoin kahden terveysaseman mallia osana terveysasemaverkkoa koskevaa uudistusta.
Esityksen perusteella Loimaalle jäisivät pääterveysasema ja Alastaron terveysasema, kun taas Hirvikosken ja Mellilän terveysasemat lakkautettaisiin. Hallituksen esitys syntyi 1. varapuheenjohtaja Tiina Perhon (kok.) ehdotuksesta.
Varajäsen Maarit Koivisto (vas.) puolestaan uudisti aiemmin hyvinvointivaliokunnassa tekemänsä ehdotuksen, jonka mukaan toimintaa olisi jatkettu toistaiseksi kaikilla neljällä terveysasemalla ja lisäksi toiminta olisi aloitettu uudelleen myös Mellilän terveysasemalla.
Kaupunginhallitus äänesti asiasta, ja Perhon esitys voitti Koiviston esityksen äänin 9–2. Koiviston esityksen puolesta äänesti hänen lisäkseen Esko Lundgren (vas.). Tämän jälkeen Perhon esitys voitti kaupunginjohtajan alkuperäisen esityksen äänin 11–0.
Terveysasemaverkkoa koskeva uudistus etenee vielä kaupunginvaltuustolle.

 

Lue lisää 14.1.2021 lehdestä