Loimaalla on todettu viisi uutta koronatartuntaa

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla on todettu viisi uutta koronatartuntaa alkuviikolla.
Maanantaina todettiin yksi tartunta, joka aiheutti altistumisia tartunnan saaneen lähipiirissä. Altistuneissa oli oireilevia, ja testien jälkeen tartuntaketjusta todettiin kolme jatkotartuntaa tiistaina. Loimaan kaupungin terveydenhuollossa arvellaan tartuntaketjun saaneen alkunsa muulta paikkakunnalta.
Lisäksi tiistaina todettiin yksi uusi koronatartunta, joka on omaa tartuntaketjuaan. Kyseisen tartuntaketjun alkuperästä ei ole tietoa. Myös tästä tartuntaketjusta on altistuneita, oireilevia ja henkilöitä on käynyt testattavana.
Keskiviikkoaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 17 ja eristyksessä seitsemän henkilöä.
Oripäässä ei ole tullut tietoon uusia tartuntoja eikä altistumisia.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 79 koronatartuntaa.

Loimaalla rokotetaan keskiviikkona Attendon Mariianpuiston hoivakodin asukkaita ja henkilökuntaa.
Oripäässä Palvelutalon asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset saattavat alkaa ensi viikolla, mutta asia riippuu rokotteiden saatavuudesta. Alustavan suunnitelman mukaan Oripään kunnan muut työntekijät rokottaa aikanaan työterveyshuolto.