Maakunnan kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan

0

VARSINAIS-SUOMI Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt pitää ennallaan Varsinais-Suomen alueen kokoontumisrajoitukset, koska Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ollaan yhä koronaepidemian leviämisvaiheessa. Kokoontumisrajoitukset pidetään ennallaan koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi.
Maanantaista alkaen on edelleen sallittua tarvittaessa järjestää korkeintaan kymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kunhan niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia ja on voimassa 10. helmikuuta asti.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeessa edellytetään muun muassa, että osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1–2 metrin turvavälin ylläpitämiseen.
Aluehallintoviraston määräämä kokoontumisrajoitus koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten juhliin, tai jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan, kuten kauppojen toimintaan tai viranomaisten kokouksiin.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja kunnat ovat antaneet suosituksia muun muassa aluehallintoviraston määräysten ulkopuolelle jäävien tilaisuuksien ja palvelutoiminnan järjestämisestä sekä maskien käytöstä.