Maskit käyttöön kouluissa kuudennesta luokasta ylöspäin

0
Loimaalle kirjattiin tiistaina neljä uutta tartuntaa. Kolme niistä liittyy lauantaina turkulaisesta tapahtumasta saatuun tartuntaan.

VARSINAIS-SUOMI Tiistaina kokoontunut maakunnallinen koronakoordinaatioryhmä piti aiemmat suosituksensa ennallaan. Lisäksi ryhmä suosittelee THL:n linjauksen mukaisesti, että kaikki yli 12-vuotiaat käyttäisivät kasvomaskia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lapset ja nuoret kuudennesta luokasta ylöspäin käyttäisivät koulussa maskeja.

– Kannustamme lapsia käyttämään maskia laajasti myös muualla kuin kouluissa, aina jos riittävä etäisyyttä ei voi pitää. Saamme runsaasti kysymyksiä siitä, mikä on riittävä etäisyys. Turvavälejä tulee pystyä noudattamaan niin arjessa, liikennevälineissä, kaupassa kuin harrastuksissakin. Esimerkiksi harrastuksissa etäisyyttä tulee pitää vähintään suksisauvanmitta, jotta koronavirus ei pääsisi tarttumaan, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä kannusti jo aiemmin, että maskin käyttöä harkittaisiin alakoulujen 4.–5.-luokkalaisille ainakin hankalilla epidemia-alueilla. Kunnilla on tässä asiassa alueellisen tilanteen mukainen harkintavara.

EPIDEMIATILANNE Varsinais-Suomessa ei mahdollista aiemmin annettujen suositusten keventämistä.

– Koska olemme vasta päässeet huippulukemista alaspäin, olisi väärä signaali keventää suosituksia. Vaikeasti ennustettava ja todellinen uhka voi olla herkästi tarttuva koronavariantti. Se saattaa nostaa ilmaantuvuuslukuja erittäin nopeasti, vaikka Varsinais-Suomessa on todettu vasta muutama sen aiheuttama tartunta. Lisäksi sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on hitaasti kivunnut ylöspäin, Pietilä toteaa.

Tykisissä oli tiistaiaamuna hoidettavana 16 koronapotilasta.