Hurrikaani nihkeästä alusta liukkaaseen voittoon

0

Hurrikaani pelasi lauantaina 16.1. ensimmäisen kotiottelunsa lähes kahteen kuukauteen. Tahmean alun jälkeen ottelu päättyi Hurrikaanin 3-1 (19-25, 25-18, 25-20, 25-21) voittoon. Ottelussa voittajalle oli tarjolla paikka Suomen cupin final four -turnauksessa, joka pelataan 30. ja 31. päivä tammikuuta Tampereella. Hurrikaanin lisäksi kyseiseen turnaukseen selvittivät tiensä Akaa-Volley, VaLePa ja Savo Volley. Sunnuntaina 17.1. Hurrikaani pelaa vierasottelun kotikentällään.

Ensimmäisessä erässä Hurrikaani jäi ikään kuin lähtötelineisiin. Lakkapää oli liikkeellä herkällä jalalla ja otti erän alussa 5-9 johdon. Hurrikaani sai kuitenkin juonesta kiinni ja kiri tilanteeseen 10-10. Hurrikaanin lipsutellessa Lakkapään kantapäille jälkimmäinen kiihdytti tahtia ja ero repesi. Passari Väisäsen syöttövuorolla tilanne oli jo 16-21. Samassa tilanteessa Hurrikaani vaihtoi hakkurinsa Kaislasalosta Vuoreen, mutta riittävää lisätehoa erävoiton tavoittelemiseksi ei löytynyt. Erän ja koko ottelun hahmo Eetu Häyrinen teki kahdeksan pistettä erässä.


(Kuva: Juuso Riponiemi)

– Kyllä se alku nihkeetä oli. Mietittiin kyllä miten Lakkapää pelaa, mutta sitten sitä ei saatu toimimaan kuitenkaan, Jussi heino kommentoi ottelun jälkeen

Toisessa erässä Hurrikaani keskittyi omaan peliinsä ja lopetti virheiden tekemisen. Kaislasalo oli saanut vaihtopenkiltä uutta vauhtia ja hänen syöttövuorollaan saavutettiin kolme ässää ja kolme muuta pistettä. Hurrikaanin puolustuspelaamisessa oli ajoittain toivomisen varaa. Niin sanottuja yllätyspalloja tuli aivan liikaa. Halliyleisön puuttuminen piiskaajana lienee vaikuttanut otteisiin.

– Ei oltu kyllä valmiina ottelun alussa. En tiedä, että mahdettiinko odottaa ottelun tulevan itsestään, mutta onneksi loppupuoli oli meidän, Analysoi Hurrikaanin parhaan palkittu Niklas Seppänen ottelun jälkeen.

Kolmannen erän alussa Hurrikaani oli vahva. Lakkapää ei pystynyt vastaamaan missään vaiheessa kotijoukkueen tahtiin. Erä olisi ollut rumaa katsottavaa ilman Eetu Häyristä, joka jaksoi tässäkin erässä kannatella joukkuettaan.


(Kuva: Juuso Riponiemi)

– Pitkä tauko takana. Mukava päästä pelaamaan. Harjoittelussa on ollut taukoa. Meidän paras esitys tällä kaudella, vaikka voitosta ei aivan pystytty taistelemaan. Valmiina oltiin heti alusta alkaen, valitettavasti se ei kantanut ensimmäistä erää pidemmälle, Eetu Häyrinen kommentoi

Neljännessä erässä Hurrikaani otti murska-alun jälleen. 6-0-tilanteessa Lakkapään valmentaja Jukka Tuovinen teki kovimman mahdollisen vaihdon siirtämällä passari Jonne Väisäsen vaihtopenkille ja ottamalla Lasse Jäntin tilalle. Jäntti saikin ryhmäänsä uutta ryhtiä ja Lakkapää tuli takaa tasoittaen tilanteeksi 9-9. Lakkapään kiriä Hurrikaanin rinnalle auttoi myös syöttöjärjestysvirhe. Lopulta Hurrikaani kuroi johdon 18-15 tilanteeksi, jolloin Tuovinen vielä yritti aikalisällä muuttaa ottelun kulkua, mutta turhaan.

– Tavoite on aina voittaa. Peli oli kauden paras, mutta ei riitä. Kyllä tuon Jussin (Heino) kädenjälki Hurrikaanissa näkyy. Rauhallista peliä pelaavat eikä hyökkäyksessä tule liian kiire.

– Tyytyväinen olin voittoon. Täytyy muistaa, että päästiin myös cupissa eteenpäin .Hyvä, että toisessa erässä päästiin kuitenkin niskan päälle. Huomenna ihan normaali tuplaviikonloppu. Hyvät yöunet ja sitten tavoittelemaan vierasvoittoa kotikentällä.