Alastaron ja Oripään Osuuspankit yhdistyvät

0

ORIPÄÄ, LOIMAA Alastaron ja Oripään Osuuspankkien edustajistot hyväksyivät pankkien yhdistymisen tiistai-illan kokouksissa. Uusi Harjuseudun Osuuspankki aloittaa toimintansa elokuun alusta.

Tiedotteessaan pankit perustelevat, että yhdistymisellä vahvistetaan pankin kykyä tarjota asiakkaille kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina, sanoo Oripään Osuuspankin toimitusjohtaja Jouko Rekolainen.

Alastaron Osuuspankin toimitusjohtaja Sanna Metsänranta kertoo, että nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa ja nykyiset toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin.

– Uuden pankin vahvemmat hartiat mahdollistavat entistä suurempien paikallisten yrityshankkeiden sekä maa- ja metsätaloushankkeiden rahoituksen unohtamatta henkilöasiakkaita.

Uuden pankin toimitusjohtajana aloittaa Sanna Metsänranta.

Harjuseudun Osuuspankin kotipaikkana on Oripää. Rekolainen kertoo, että pankin maksaman yhteisöveron kunnille kuuluva tuotto jyvitetään niiden kuntien kesken, joissa pankilla on toimintaa. Tuotto jyvitetään muun muassa työntekijöiden määrän perusteella.