Hurrikaani kesytti Tiikerit sylikissaksi

0

Hurrikaani voitti Kokkolan Tiikerit vierasottelussa suoraan 3-0 (19-25, 22-25, 23-25) runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussa.

Tiikerit oli pulassa Hurrikaanin vahvan aloitussyötön kanssa. Tätä todisti myös Hurrikaanin 4 torjuntapistettä, kun taas Tiikerit ei saanut ensimmäistäkään. Tapio Toiviainenkin oli aluksi vaihtanut hyppyleijan hyppysyöttöön, mutta palasi kuitenkin leijaan ottelun edetessä. Ensimmäisen erän Hurrikanaanihahmot olivat Karri Kutinlahti kuudella ja Samuli Kaislasalo seitsemällä pisteellään. Tiikerit oli saanut riveihinsä loukkaantumisestaan toipuneen ex-hurrikaani Antti Ropposen. Ropponen sai merkkautettua kuitenkin ensimmäisessä erässä vain kaksi hyökkäyspistettä ja yhden suoran virheen.

Toisessa erässä Tiikerit pysyi mukana vain 3-3-tilanteeseen asti. 6-11-tilanteeseen mennessä Hurrikaani oli onnistunut torjumaan Tiikerit neljä kertaa. Antti Ropposen (7 pistettä) ansiosta Tiikerit pysyi mukana toisessa erässä huomattavasti ensimmäistä paremmin, vaikka Antti ehti olla vaihdossakin muutaman pallon ajan. Erän voittajasta ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa epäilystä. Samuli Kaislasalo teki jälleen erässä seitsemän pistettä.

Kolmas erä poikkesi kaavasta. Erä eteni tasaisesti aina 17-18-tilanteeseen asti. Hurrikaani onnistui tämän jälkeen hankkimaan neljän pisteen johdon. Ottelupallotilanteeseen Hurrikaani pääsi numeroiden ollessa 20-24. Tiikerit likisti vielä pisteen päähän, jolloin Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino otti joukkueelleen ensimmäisen aikalisän ottelussa. Ottelun viimeinen piste olikin ikään kuin Heinon piste, sillä Antti Ropponen syötti aikalisän jälkeen suoran virheen.

Hurrikaani vahvisti asemiaan sarjakolmosena. Matka johtavaan Savo volleyhin ja toisena olevaan VaLePaan on pitkä, mutta yhtä pitkä matka on takana tulevaan Akaa-Volleyhin. Runkosarjassa Hurrikaanilla on jäljellä ottelut Akaa-Volleyta ja VaLePaa vastaan.