Hurrikaanille tappio Toijalasta

0

Akaa-Volley – Hurrikaani 3-0 (30-28, 25-20, 25-23)

Hurrikaani kohtasi runkosarjan viimeisessä vierasottelussa Akaa-Volleyn. Ensimmäisen erän alku oli Hurrikaanille haastava. Passari Välimaan yhteistyö hyökkääjien kanssa onnahteli ja 7-6-tilanteeseen mennessä Hurrikaani oli hankkinut myös kolme suoraa syöttövirhettä. Alun jälkeen Välimaa löysi kuitenkin erityisesti Niklas Seppäsen, joka paukuttikin erässä kahdeksan pistettä. Vielä hurjempaan hyökkäyspeliin yltyi Akaa-Volleyn Urpo Sivula 11 pisteellään. Hurrikaani pääsi yrittämään erän lopettamistakin, mutta Akaa-Volley asetti syöttämään Eetu Pennasen, joka nosti joukkueensa aina tasoihin asti. Akaa-Volley otti erän lopulta kuitenkin jatkopisteillä.

Toinen erä alkoi ja jatkui tasaisissa merkeissä aina 19-19-tilanteeseen asti, jolloin Hurrikaani otti aikalisän. Aikalisästä tempoa sai kuitenkin Akaa-volley, sillä viimeiset pisteet menivät akaalaisille 6-1. Akaa-volleyn Joni Mikkonen tahditti alkuerää ja loppuerää puolestaan jälleen Urpo Sivula. Tilastokummallisuus on se, että Hurrikaani johti toisen erän jälkeen torjuntoja 7-1. Siitä huolimatta vastustaja onnistui viemään erävoiton molemmissa erissä.

Kolmanteen erään Hurrikaani vaihtoi Tapio Toiviaisen tilalle Eemeli Koukin. Akaa-Volley otti kuitenkin ohjakset käsiinsä heti erän alussa ja singahti 13-9-johtoon. Jussi Heinon ottama aikalisä siivitti Hurrikaani pyrähdykseen ja tilanne tasoittui numeroihin 14-14, jolloin puolestaan Akaa-Volley turvautui aikalisään. Akaa-Volley sai tästä lisävirtaa ja pystyi viemään loppuerää 2-3 pisteen etumatkalla. Ottelu päättyi Koukin syöttövirheeseen ja Akaa-Volley vei ottelun 3-0.

Urpo Sivula oli hirmuvireessä tehden 26 pistettä kolmessa erässä. Tappio tarkoitti myös sitä, että Hurrikaani menetti teoreettisen mahdollisuuden runkosarjan toiseen sijaan.