Koronarokotusten ajanvarauksessa ongelmia Loimaalla – tilannetta korjataan

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin rokotuspuhelimessa on ilmennyt teknisiä ongelmia maanantaiaamuna, kun ajanvarauksen piti avautua kello kahdeksalta. Ajanvarausnumero ei ole avautunut eikä toimi.
Tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että ongelmaa selvitetään parhaillaan operaattorin kanssa. Hän ei osannut aamusta sanoa, koska rokotuspuhelin saadaan toimimaan.
Maanantaiaamusta alkaen rokotusajan piti voida varata 60–69-vuotiaat, jotka lukeutuvat lääketieteelliseen riskiryhmään. Kyseisten rokotusten on tarkoitus alkaa tämän viikon perjantaina.
Heikkinen sanoo, ettei rokoteaikoja pidä varata keskitetystä ajanvarauksesta, jotta kyseinen numero ei ruuhkaudu.
– Nyt täytyy vain odottaa.

PERJANTAINA alkavat myös 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisörokotukset. Alkuvaiheessa kotona asuvien iäkkäiden yleisörokotuksiin ei ole ajanvarausta, vaan terveydenhuollon henkilökunta kutsuu rokotettavat puhelimitse aakkosjärjestyksessä.
Heikkinen muistuttaa, että ikä on jo peruste riskiryhmään kuulumisille, ja kun 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokotukset on saatu hoidettua, rokotuksissa siirrytään ikäjärjestyksessä kohtia nuorempia ikäluokkia.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen perusteella viime viikon päätteeksi koronarokotuksen oli saanut loimaalaisista ensimmäiseen kertaan 520 (3,3 %) ja toiseen kertaan 387 (2,5 %). Oripääläisistä ensimmäisen annoksen oli saanut 52 (3,9 %) ja toisen annoksen 13 (1,0 %).

LOIMAALLA ei ole todettu uusia tartuntoja viikonlopun aikana. Maanantaiaamusta karanteenissa oli 12 ja eristyksessä kaksi henkilöä.
Oripäässä ei ole tullut tietoon uusia tartuntoja eikä altistumisia.
Heikkinen muistuttaa, että ylioppilaskirjoitusten lähestyessä erityisesti abiturienttien ja heidän perheenjäsentensä on noudatettava erityistä varovaisuutta, jotta ylioppilaskirjoitusten suorittaminen ei vaarantuisi.