Hirvikosken koulun asuntola puretaan päiväkodin tieltä

0
Hirvikosken koulun asuntolan purkamisen on tarkoitus olla valmis toukokuun loppuun mennessä. Aiemmin tontilta on purettu Hirvikosken koulu.

LOIMAA Entisen Hirvikosken koulun vanhan asuntolan purkutyöt on aloitettu rakennuksen sisätiloista.

Kyse on Loimaan kaupungin kilpailuttamasta urakasta, ja urakoitsijana on Karri Räikkä oy. Urakan arvonlisäveroton hinta on vajaat 50 000 euroa.

Kaupungin rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen kertoo, että sisätiloista puretaan muun muassa kiinteät kalusteet. Aikanaan rakennusta päästään purkamaan ulkoapäin. Koko urakan on tarkoitus olla valmis toukokuun loppuun mennessä.

Työmaa-alue on aidattu, ja Laaksonen muistuttaa, että kulku on kielletty aidatulla alueella. Samassa pihapiirissä sijaitsee kirjasto ja vähän matkan päässä päiväkoti ja Hirvikosken yhtenäiskoulu.

–Pihan läpi ei voi kulkea. On kuljettava kevyen liikenteen väyliä pitkin, Laaksonen painottaa.

Asuntola puretaan, koska kaupunki suunnittelee tontille Hirvikosken uutta päiväkotia, joka on mitoitettu neljälle päiväkotiryhmälle ja yhdelle aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmälle.

Päiväkodin toiminta on aikanaan kunnallista, ja kaupunki menee tiloihin vuokralle. Vuokrapäiväkoti on parhaillaan kilpailutettavana. Uuden päiväkodin on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alusta.

Hirvikosken alueen päiväkotiryhmät toimivat parhaillaan kolmessa kiinteistössä ja kahdessa yksikössä. Uuden päiväkodin myötä päiväkotiryhmät keskitetään yhteen paikkaan.

Asuntolan purkaminen on aloitettu sisätiloista. Kuva: Harri Laaksonen.