Loimaalaisessa päiväkodissa joukkoaltistuminen koronalle

0

LOIMAALLA todettiin maanantaina kolme uutta koronatartuntaa.
Kaupungin tartuntatautivastuulääkäri Sari Koistinen kertoo, että kyseisten tartuntojen kautta on iso määrä altistumisia Hirvikoskella sijaitsevassa Mahlapuiston päiväkodissa. Lisäksi hän sanoo, että kyseisten tartuntojen kautta on altistumisia koulukyydityksissä sekä seurakunnan kerhossa.
Maanantaina todetut kolme tartuntaa ovat samaa tartuntaketjua ja ne ovat jatkotartuntoja aiemmin viikonloppuna todetuista tartunnoista. Koistinen kertoo, että tiistaina puoleen päivään mennessä kaiken kaikkiaan 67 henkilöä oli asetettu karanteeniin maanantaina todetuista tartunnoista. Tästä määrästä vajaa 50 karanteenia koskee päiväkotia.
– Kaupungin terveydenhuollon koronajäljittäjät ottavat yhteyttä niihin henkilöihin, jotka katsotaan altistuneiksi.
Kaupungin sivistysjohtaja Manne Pärkö kertoo, että yhtään kaupungin päiväkotia ei ole toistaiseksi suljettu, mutta tapaus on vaikuttanut yksittäisten päiväkotiryhmien toimintaan.
Kaiken kaikkiaan Loimaalla on tällä hetkellä 101 henkilöä karanteenissa ja 16 henkilöä eristyksessä.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 90 koronatartuntaa.